Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčan verí v play-off, najväčšou zbraňou Michaloviec budú skvelí fanúšikovia

MICHALOVCE - Adam Trenčan má byť brankárskou oporou nováčika z Michaloviec, ktorý v baráži postúpil cez Žilinu a v Tipsport lige sa pokúsi preraziť do play-off.
Zdroj: 30742
Zdieľajte:

29-ročný odchovanec HKM Zvolen má za sebou skvelú letnú prípravu: "Ja som sa pripravoval v Opave s Rostislavom Haasom, takže som mal špeciálnu brankársku prípravu. Spolupracujeme spolu už dlhé roky. Myslím si, že som po fyzickej stránke dobre pripravený na novú sezónu," hovorí Trenčan v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

TOP 5 nových kanonierov v Tipsport lige

Michalovce mali zraz začiatkom tohto týždňa, nechýbali na ňom ani fínski hokejisti: "V pondelok sme sa všetci stretli a začali sme na suchu. Spoznávame sa, máme v tíme nových chlapcov. Myslím si, že všetci sa tešíme na novú sezónu. Verím, že pre nás bude dobrá. Zatiaľ sme spolu dva dni, chce to nejaký čas na zoznámenie sa. Všetko si potrebuje sadnúť. Tie dva dni sú málo na to, aby sme sa hneď spoznali," pokračuje v rozprávaní skúsený gólman.

Východoslovenský tím bude značným oživením Tipsport ligy. Do ďalekých Michaloviec sa ostatným tímom nebude cestovať ľahko: "V Michalovciach je neskutočné fanúšikovské zázemie. Ľudia majú hokej radi, chodia na štadión, podporujú nás. Toto je naša silná zbraň. Keďže som v Michalovciach dlhšie, tak som zažil tú neskutočnú atmosféru už niekoľkokrát. Fanúšikovia sú náš šiesty hráč. Každý v tíme sa však snaží robiť všetko pre to, aby to fungovalo. Počínajúc vedením až po fanúšikov je všetko prepojené. Človek cíti, že ľudia za ním stoja," nachádzal Trenčan len pozitívne slová.

Prečítajte si aj

Fínskej škole korčuľovania sa nevyhne, Mestis môže byť pre Baroša odrazovým mostíkom

Dukla by sa podľa samotného brankára mohla dostať do vyraďovacej fázy sezóny: "Ja osobne tvrdím, že minimálny cieľ je dostať sa do play-off, kde sa už môže stať hocičo," tvrdí. Porovnávať Tipsport ligu s 1. ligou je ale ťažké: "Prvá liga išla hore. Hlavne štyri alebo päť tímov na špici je veľmi kvalitných. Tipsport liga je však určite lepšia súťaž. Tímy majú lepšie podmienky, výborných hráčov, čiže my určite musíme prepnúť na vyšší level," myslí si.

Hráči Michaloviec majú skúsenosti s barážou, naposledy v nej hrali proti Žiline. V danej sérii je to každopádne iné ako v klasickej ligovej sezóne, preto ťažko hovoriť, ako musia zverenci Miroslava Chudého zlepšiť výkony z 1. ligy: "Na príklade baráže sa to ťažko porovnáva, pretože baráž je špecifická. Tím z vyššej ligy môže prísť o veľa, takže veľa zohráva aj hlava. Napríklad v poslednej baráži sme určite boli uvoľnenejší my, pretože sme mohli len získať. Hlavne preto je ťažko súdiť. Nám sa celkovo obmenil káder. Každopádne si myslím, že keď budeme hrať poctivo, tak môžeme uhrať dobré výsledky," dodal Adam Trenčan v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Minulá sezóna bola moja najhoršia, hovorí Macík. Doma chce strieľať góly a byť prospešný pre tím
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články