Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fínskej škole korčuľovania sa nevyhne, Mestis môže byť pre Baroša odrazovým mostíkom

BRATISLAVA - Čaká ho prvá skutočná zahraničná skúška. Mladý brankár Samuel Baroš sa vydáva do fínskeho Hermes, aby v kvalitnej súťaži Mestis rástol. Slovensko opúšťa ako majster v drese Banskej Bystrice.
Zdroj: 32075
Zdieľajte:

Počas leta sa 25-ročný Bratislavčan tvrdo pripravoval a čakal na tú správnu ponuku. Tá nakoniec prišla, aj keď sám priznáva, že bola trochu nečakaná a mierne prekvapila: "Dlhšie som nič nemal, alebo tie ponuky neboli zaujímavé. Potom ma oslovili z Hermesu, čo je dobrá ponuka a odrazový mostík pre mňa ako brankára. Zrodilo sa to veľmi rýchlo, v priebehu pár dní," hovorí Samuel Baroš v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Minulá sezóna bola moja najhoršia, hovorí Macík. Doma chce strieľať góly a byť prospešný pre tím

Vydáva sa do neznámeho prostredia. Doposiaľ pôsobil iba v slovenských klubov. V zahraničí jedine bojoval o miesto na skúške v českom Hradci Králové: "Ja som zvedavý. Nikdy som nepôsobil mimo Slovenska, chcel som zmenu. Na fínsku školu sa hovorí len v dobrom, čiže mám veľké očakávania," pokračuje v rozprávaní účastník MSJ aj seniorských MS.

Legendárna je fínska škola korčuľovania. Tej sa nevyhne ani Baroš, aj keď je brankár: "Mal som telefonát s trénerom brankárov, ktorý mi povedal, že budeme veľa korčuľovať, veľa trénovať, tak aby som sa na to pripravil," prezrádza. V minulosti za Hermes chytali aj Slováci Denis Godla či Juraj Hollý, Baroš sa ale nerozprával o novom pôsobisku s nikým: "Zatiaľ nie, zomlelo sa to rýchlo," tvrdí.

Prečítajte si aj

VIDEO Baroš bude pôsobiť vo Fínsku

Druhá najvyššia fínska súťaž je menšou prehliadkou talentov a prvým stupienkom na ceste vyššie: "Láka ma to, chcem sa dostať čo najvyššie. Mestis je prirovnávaná k takému pomyselnému odrazovému mostíku. Nejdem tam však s tým, že hneď chcem ísť hneď čo najvyššie. Chcem na sebe pracovať," opisuje svoje postupné ambície pre náš portál Samuel Baroš.

Výrazne si zlepší angličtinu. Bude musieť, v tíme je okrem neho z legionárov iba Francúz Gabin Ville: "Pozrel som si súpisku, sú tam okrem nás dvoch samí Fíni. Angličtina bude teda prioritná, takže z tohto pohľadu bola minulá sezóna výborná, niečo som sa naučil v Banskej Bystrici pri Kanaďanoch," potešil sa.

Prečítajte si aj

TOP 5 nových brankárov v Tipsport lige

Hermes v predošlej sezóne vyhral základnú časť, potom vypadol prekvapivo vo štvrťfinále: "To som si tiež hneď naštudoval. Myslím si, že mužstvo patrí k lepším tímom súťaže. O cieľoch zatiaľ presne neviem, pretože som doposiaľ volal len s trénerom brankárov, ako som spomínal. Z vedenia ešte s nikým, no určite budem. Ciele sú však vzhľadom na posledné roky podľa mňa jasné."

Rok v HC ´05 iClinic Banská Bystrica priniesol Barošovi titul, no aj menšiu hernú prax: "Čo sa týka tímového úspechu a celkového fungovania, tak to bola pre mňa najlepšia sezóna. Od príchodu všetko fungovalo tak ako malo. Všetko od trénerov bolo na veľmi profesionálnej úrovni, len z osobného hľadiska ma trochu mrzí, že som nechytal viac, ale to veľa záleží aj od pohľadu trénerov na danú situáciu či toho, kto má lepšiu formu," dodal Samuel Baroš v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články