Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 nových kanonierov v Tipsport lige

BRATISLAVA - V novej sezóne budú strieľať góly ako na bežiacom pásme a brankárom súpera sa z nich zatočí hlava. Tak si celky Tipsport ligy predstavujú svoje kanonierske posily.
Zdroj: 32037
Zdieľajte:

Kyle Bonis (HKM Zvolen)

30-ročný kanadský krídelník v minulej sezóne získal s Frisk Asker nórsky titul, ku ktorému prispel 32 gólmi. Z toho 25 vsietil v základnej časti a sedem v play-off. Lepšie na tom z tohto pohľadu boli len dvaja hráči. Bonis počas kariéry v ECHL strelil za sezónu aj 36 gólov, jeho rekord je ale 45 z ročníka 2014/15, kedy sa s Toledom Walleye dostal až do finále.

Prečítajte si aj

Český hokejista nemohol štyri mesiace chodiť, v KHL to neriešili: Vypi fľašu vodky a hlás sa na tréningu!

Brandon Alderson (HK Dukla Trenčín)

V minulej sezóne nastrieľal za Villacher v EBEL-ke celkom dobrých pätnásť zásahov, ale dve sezóny predtým to bolo ešte lepšie. Ako hráč Heilbronner Falken v DEL 2 dosiahol 29 gólov, ešte skôr za Greenville Swamp Rabbits v ECHL rozvlnil siete súperov tiež 29-krát a raz sa mu túto cifru podarilo dosiahnuť aj v OHL. Zaujímavé však je, že v ročníku 2016/17 stihol aj trinásť duelov v AHL a pripísal si iba dve asistencie. V Trenčíne by mal patriť medzi lídrov produktivity.

Guillaume Leclerc (HK Poprad)

Strieľanie gólov má v krvi. Stále iba 23-ročný francúzsky útočník vynikal už v dorasteneckých aj juniorských kategóriách. V uplynulej sezóne sa stal s Grenoble tamojším majstrom aj najproduktívnejším mužom Ligue Magnus. V základnej časti sa presadil 29-krát, v play-off pridal ďalších sedem zásahov. Skúsenosti má aj zo zámorských súťaží NAHL, USHL a NCAA. V Poprade má byť najväčšou streleckou zbraňou.

Prečítajte si aj

Pánik ozrejmil, ako prebiehal jeho príchod do Washingtonu: Bolo to veľmi stresujúce, chcel som však ísť do Capitals

Josh Pitt (MAC Budapešť)

27-ročný Kanaďan má za sebou tri výborné strelecké sezóny. V minulej strelil za Sheffield Steelers v britskej EIHL 19 zásahov, predtým v ECHL za Kalamazoo Wings až 31 a tri roky dozadu v rovnakej súťaži ako hráč toho istého mužstva 22. Paradoxne v štyroch predošlých ročníkov mu to v NCAA nesypalo, počas spomínaného obdobia sa postaral iba o trinásť gólov. MAC Budapešť v ňom bude mať silu, ktorá môže atakovať aj 25-gólový predošlý ročník od Tomáša Klempu.

Mathieu Tousignant (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

V Európe pôsobí od roku 2015 a práve vtedy gólovo pookrial. Dlho hrával AHL aj ECHL, najlepšia sezóna bola desaťgólová. O 29 zásahov počas jedného ročníka sa postaral ešte v QMJHL. 29-ročný Tousignant ale v posledných štyroch edíciách nasúkal najskôr v DEL 2 za Ravensburg Towerstars 27 a 17 zásahov, potom vo švédskom Tingsryds AIF pätnásť gólov a naposledy v tiež druholihovom nemeckom tíme Löwen Frankfurt ďalších 27. Aspoň dvadsaťgólový ročník od neho vyžaduje aj Miškolc, kde potrebujú nahradiť 48 gólov od trojice Kulmala, Pance a Loiseau. Výrazne by k tomu mali pomôcť aj Kyle Beach a David Rodman.

Prečítajte si aj

Ľudia, s ktorými som vyrastal, už teraz nežijú alebo ostali vo väzení, hovorí Ovečkin
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články