Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Päť českých hokejistov v NHL bez zmluvy: Hrozí im koniec v zámorí?

ZÁMORIE - Doposiaľ pätica českých hráčov v NHL ešte stále nemá podpísanú zmluvu na nový ročník.
Zdroj: 28617
Zdieľajte:

Zatiaľ márne čakajú na ponuky od konkrétnych klubov - brankári Michal Neuvirth a David Rittich či útočníci Dmitrij Jaškin, Pavel Zacha i Jakub Vrána.

Michal Neuvirth (naposledy Philadelphia Flyers)

31-ročný brankár mal posledné kariérne obdobie ovplyvnené zraneniami. Aj z toho dôvodu sa možno dá očakávať, že skončí za morom a poputuje späť do Európy, kde sa predstavil ešte pred siedmimi rokmi v drese Sparty Praha. Práve s týmto klubom, kde o zmluvu zabojuje aj slovenský útočník Martin Réway, sa skloňuje jeho meno. A to aj napriek tomu, že Pražania disponujú kvalitnou brankárskou dvojicou Machovský - Sedláček.

Prečítajte si aj

Minulá sezóna bola moja najhoršia, hovorí Macík. Doma chce strieľať góly a byť prospešný pre tím

David Rittich (naposledy Calgary Flames)

V priebehu sezóny kandidoval na zisk Vezinovej trofeje, ale záver ročníka lepšie vyšiel jeho kolegovi Mikeovi Smithovi. Zámorský veterán už nie je súčasťou tímu a na jeho miesto prišiel Talbot z Edmontonu. Rittichova posledná zmluva mala hodnotu 800 000 dolárov. Nie je vylúčené, že sa jej cena zvýši a český gólman sa môže stať jednotkou "plameňov".

Dmitrij Jaškin (naposledy Washington Capitals)

Účastník MS 2019 na Slovensku už dlhšie čaká na to, či sa "pohnú" ľady v súvislosti s jeho zamestnávateľom z Washingtonu. Jaškin môže byť zaujímavý aj pre ostatné kluby NHL, ale veľmi vážny záujem o neho prejavil rodný ruský klub Avangard Omsk. Je preto ťažké odhadnúť, či nájde spoločnú reč s niekým v zámorí, alebo z dôvodu krátenia času bez váhania zamieri späť do Európy.

Prečítajte si aj

VIDEO Troliga: Hokej v Prešove má budúcnosť jedine v symbióze s mestom

Pavel Zacha (naposledy New Jersey Devils)

Zachovu pozíciu pri "diabloch" výrazne ovplyvnil príchod draftovej jednotky Jacka Hughesa. Okrem toho sú v mužstve ešte dvaja kvalitní centri - Nico Hischier a Travis Zajac. Českému mladíkovi by mohlo zachrániť krk to, že je platný pri oslabeniach, avšak horšie je to s produktivitou, ktorá mu škrípe.

Jakub Vrána (naposledy Washington Capitals)

23-ročný útočník svojimi bodmi "vydupal" v roku 2018 Washingtonu cestičku až na samotný vrchol. Patrila mu piata priečka v produktivite. Isté je to, že má nárok na vyjednávanie honosnejšej zmluvy. Naposledy mal kontrakt v sume 863 000 dolárov. Natíska sa však otázka, akú cenu by si mohol pýtať? A na akú dobu?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články