Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Troliga: Hokej v Prešove má budúcnosť jedine v symbióze s mestom

PREŠOV - Mal veľké plány s prešovským hokejom. Chcel postaviť štadión a hokej v meste vytiahnuť hore. Všetko to však zničil 7. júl 2018. Prešovský podnikateľ Marián Troliga tragicky zahynul po páde vrtuľníka. Ostal po ňom nielen projekt výstavby, ale aj veľká firma, ktorej sa ujal jeho syn a bývalý hokejista Tomáš Troliga.
Zdroj: 6926
Zdieľajte:

Minulý rok v júli len málokto chcel veriť, že obeťou tragédie je bývalý motocyklový reprezentant a hokejový činovník. "Chýba celej rodine, chýba mne a tiež celej firme. Otec bol otec. Všetko tu vytvoril, vložil do toho svoje know-how. Bol duch tejto firmy. A je ťažké prispôsobiť sa dynamickému podnikaniu, aké mal on," spomína na svojho otca v dialógu pre korzar.sk bývalý hokejový útočník Tomáš Troliga.

Prečítajte si aj

VIDEO Osem hráčov s minulosťou v Tipsport lige, ktorí sú stále bez práce

35-ročný odchovanec Prešova už nie je aktívnym hráčom od roku 2017. Jeho posledným klubom bol extraligový Poprad v sezóne 2016/17. Firemné veci boli pre neho počas kariéry veľkou neznámou. Dodnes sa stále učí, no sú za ním viacerí ochotní ľudia. "Predtým som to nikdy nerobil, ale pomaly sa do toho dostávam a všetci mi pomáhajú. Aj tí, ktorí tu boli predtým, aj noví ľudia, zvládneme to a snažíme sa pokračovať v ním nastavenom trende a v jeho hodnotách," pokračoval pre denník Korzár dvojmetrový Troliga.

Prečítajte si aj

VIDEO Erikovi Černákovi pravdepodobne podpálili luxusný Mercedes!

Veľkým snom jeho zosnulého otca bolo postaviť menší zimný štadión na Sídlisku III. Postupom času plánoval taktiež opätovne preniknúť do prešovského hokeja, ktorý dnes už neexistuje. Troliga starší už v hokeji pôsobil. Bolo to v rokoch 2001 a 2005 - 2008. Povrávalo sa, že sa hokeja chytí jeho syn. Stane sa tak? "Teraz mám hlavu inde. Avšak v budúcnosti, keď na to bude priestor a bude sa nám dariť, určite by som chcel splniť otcov sen a postaviť hokejový štadión. A pri ňom hokejové mužstvo. Sú to ciele, ktoré treba naplniť," doplnil "Trolo", ktorého v roku 2002 draftoval klub NHL St. Louis Blues.

Prečítajte si aj

VIDEO Jaroslav Halák a iní: Kto sa ešte ocitne na trhu voľných hráčov?

Prešovský hokej padol na samé dno. Druhý rok je bez štadióna a najnovšie aj bez klubu. Ten naposledy hrával v prvej lige a pod vplyvom rôznych okolností zostúpil do tretej ligy, kde sa však neprihlásil. To znamená, že metropola Šariša prišla o obľúbený šport. Aspoň nateraz. "Hokej má budúcnosť jedine v symbióze s mestom Prešov. Teraz budeme mať určité rokovanie ohľadom našej vízie štadióna na Sídlisku III. Uvidíme, či sa niečo podarí," skúsil načrtnúť možnú budúcnosť hokeja v treťom najväčšom meste na Slovensku Tomáš Troliga.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: korzar.sk

Diskusia

Podobné články