Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Veľký prehľad: Najväčšie hviezdy Tipsport ligy, ktoré ešte nemajú klub na sezónu 2019/20

BRATISLAVA - Trh s voľnými hráčmi stále ponúka množstvo veľkých mien, ktoré po sezóne 2019/20 v Tipsport lige stále nemajú klub.
Zdroj: 32041
Zdieľajte:

Brankári

Vladislav Habal po troch rokoch v Košiciach na východe Slovenska končí. S vedením rokoval aj o novej zmluve, avšak nakoniec musí zmeniť klub. Český gólman síce nemal zlé čísla, ale nešla z neho taká istota, ako by sa očakávalo. Mackenzie Skapski pred začiatkom minulej sezóny využil lukratívnu ponuku zo Zvolena, odmietol iný tím Tipsport ligy. Aj od neho sa však očakávali o niečo lepšie výkony. Každopádne, HKM sa nedostal do finále, to je veľké sklamanie.

Prečítajte si aj

Prehľad: Kedy sa tímom Tipsport ligy začína príprava na ľade?

Ján Laco po zdravotných problémoch naskočil do bránky Košíc. Bolo vidieť, že po dlhej pauze to nebolo úplne ono, aj keď predviedol niekoľko skvelých zákrokov. V minulosti hrdina slovenskej reprezentácie sa už skôr vyjadril, že buď zamieri do rodného Liptovského Mikuláša, alebo ukončí kariéru. Rus Ivan Lisutin nepotvrdil vysoké očakávania v Banskej Bystrici. Dlhoročné skúsenosti z KHL uplatňoval hlavne na striedačke majstra.

Obrancovia

Peter Hraško si rozdelil sezónu medzi Zvolen a rodnú Detvu. Do HKM sa vrátil pred play-off, pokračovať tam ale nebude. Jamie Milam podľa všetkého ukončí štvorročnú kapitolu v Tipsport lige. Po troch rokoch a jednom titule v Nitre a ročníku v Miškolci sa už skôr pre hokejovysvet.sk vyjadril, že zmení krajinu. Jere Pulli a Klemen Pretnar patria do skupiny košických hráčov, od ktorých sa čakalo o niečo viac. Slovinský zadák bol však smerom dozadu celkom spoľahlivý.

Prečítajte si aj

VIDEO Kariéru ukončila ďalšia slovenská legenda, držiteľ dvoch medailí z MS

Patrick Kudla nazbieral v Nových Zámkoch úctyhodných 26 kanadských bodov, podľa všetkého ho čaká posun za lepšou ponukou, avšak juhoslovenský tím začne tím na novú sezónu ešte len predstavovať. Aj Nick Crawford mal dobrý ročník v Miškolci. Graeme McCormack chcel ostať v Nitre, zatiaľ sa ale strany nedohodli, pričom "Corgoni" majú na súpiske šesť legionárov, plus Danila Fomynikha, ktorý požiadal o slovenské občianstvo. Emil Bagin určite neostane vo vypadávajúcej Žiline.

Útočníci

Róbert Lantoši je pravdepodobne najzaujímavejším menom. V jeho súvislosti sa spomínalo švédske Örebro, to však nemusí byť jediný záujemca. Radovan Puliš s určitosťou nebude pokračovať v Detve, po skvelej sezóne už nejaké ponuky dostal. Hayden Hodgson taktiež odchádza z podpolianskeho celku. Dávid Bondra uvažuje o odchode do zahraničia. Ak sa to nepodarí, ostane v Poprade.

Prečítajte si aj

VIDEO Fehérváry bude jedenásty Slovák v histórii Hersey: Klub sa preslávil hodom plyšákov, má väzby aj na Tipsport ligu

Banskobystričania Erik Selleck, Andrej Šťastný, Brock Higgs, Tomáš Matoušek, Patrik Lamper aj účastníci domácich MS Tomáš Zigo a Mário Lunter patrili v minulej sezóne medzi výrazné osobnosti majstrovského tímu. Aj ich budúcnosť je otázna ťažko tipovať, či niekto z nich ostane pod Urpínom.

Zo Zvolena odišli Milan Kytnár a Garrett Mitchell, po ďalšom vypadnutí vo štvrťfinále nepokračuje v Košiciach trio Petr Kafka, Gabriel Spilar a Patrik Lušňák. Jindřich Abdul pre hokejovysvet.sk prezradil, že v Poprade pokračovať nebude, nový klub ešte oficiálne nemá. Marek Slovák nie je súčasťou Nitry, z vypadávajúcej Žiliny odišiel Rudolf Huna. Otázna je aj budúcnosť jeho bratov Richarda a Róberta, ktorí naposledy hrávali za Liptovský Mikuláš spoločne s Marekom Uramom.

Miloš Fafrák zaujal v Tipsport lige tiež. Po pôsobení v HK Orange 20 ale po MSJ zmizol do USHL. Slovinec Žiga Pance opustil DVTK Jegesmedvék Miškolc. Otáznu budúcnosť majú taktiež Henrich Ručkay či Tibor Varga.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články