Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Fehérváry bude jedenásty Slovák v histórii Hersey: Klub sa preslávil hodom plyšákov, má väzby aj na Tipsport ligu

HERSEY - Talentovaný obranca Martin Fehérváry má šancu dostať sa v novej sezóne do prvého tímu Washingtonu Capitals. Ak sa to nepodarí, pôjde na farmu do Hersey Bears. Poďme si preto tento klub trochu bližšie predstaviť.
Zdroj: 28473
Zdieľajte:

Klub bol založený v roku 1932, o šesť rokov neskôr začalo hrať IHL, predchodcu AHL a v tomto type súťaže pôsobí odvtedy nepretržite. Farmou Washingtonu Capitals je od roku 2005. V histórii za tento klub hralo jedenásť Slovákov, z toho bol len jeden brankár.

Prečítajte si aj

VIDEO Bailey bude hrávať za Vancouver

Gólman Peter Budaj obliekal dres tímu ležiaceho v štáte Pennsylvania vzdialenom asi 2 a pol hodiny cesty autom od hlavného mesta USA, medzi rokmi 2002 a 2005, kedy to bola farma Colorada Avalanche. Banskobystričan bol dve sezóny jednotkou. Prvým Slovákom v tomto tíme však bol v roku 1994 Ján Lipiansky, odohral len sedem duelov. Po jednom pridali Martin Cibák a Peter Čermák.

Rekordérom je nebohý Marek Svatoš, nastúpil na 102 stretnutí, získal 82 kanadských bodov. Za ním nasledujú Martin Hlinka (82 zápasov, 43 bodov), Jaroslav Obšut (66 zápasov, 27 bodov), Tomáš Slovák (44 zápasov, 11 bodov) a Michal Čajkovský (13 zápasov, 2 body). Dvadsať duelov bez bodu absolvoval František Skladaný.

Prečítajte si aj

VIDEO Po neúspechu v zámorí sa veľký švajčiarsky talent vracia domov: Dočká sa konečne najstaršieho turnaja?

Hersey sa v histórii tešilo zo siedmich víťazstiev v AHL a teda jeho hráči mohli nad hlavu dvíhať Calder Cup. Naposledy sa tak stalo v sezóne 2009/10, kedy bol v tíme napríklad aj bývalý brankár HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Jason Bacashihua, majster Sloenska, ale aj súčasné hviezdy Capitals, ktorými sú Braden Holtby a John Carlson.

V rokoch 2015 až 2018 bol kapitánom útočník Garrett Mitchell, ktorý sezónu 2018/19 odohral na Slovensku za HKM Zvolen. Klub je známy aj tím, že každoročne v decembri usporadúva hod plyšákov na ľad. Naposledy pristálo až 34 798 kusov, čo je svetový rekord.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články