Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Austrálie by mal ísť hrať každý, je to tam úžasné, hovorí Gabrielle. Najskôr vyhrá titul s Brave, potom v Nitre

CANBERRA - Kanadský útočník Jesse Gabrielle sa stal posilou HK Nitra. 22-ročný krídelník aktuálne pôsobí v austrálskom tíme CBR Brave, s ktorým chce vyhrať titul a potom sa presunie na Slovensko. Pre hokejovysvet.sk poskytol exkluzívny obsiahly rozhovor.
Zdroj: 32030
Zdieľajte:

Prečo ste sa rozhodli prijať ponuku Nitry?

"Jednania s klubom prebiehali veľmi dobre. Hľadal som príležitosť v Európe, ale nie len tak hocijakú. Slovenská liga je veľmi dobre hodnotená a Nitra je jedným z najrešpektovanejších tímov súťaže, čo zohralo veľkú rolu v mojom rozhodovaní. Nitra ma chcela získať a bola ochotná pristúpiť na nejaké veci, ktoré boli pre mňa dôležité. Nakoniec to vyzeralo ako vhodná dohoda pre obe strany, takže konečné akceptovanie ponuky od Nitry bol jednoduchým rozhodnutím."

Prečítajte si aj

VIDEO Nitra získala posilu priamo z Austrálie, Fominykh chce slovenský pas

Čo očakávate v sezóne 2019/20?

"Vždy som mal od seba vysoké očakávania, takže som rád, že som posilnil tím, ktorý už mnoho rokov patrí medzi absolútnu špičku na Slovensku. Očakávam, že budeme pokračovať v tradícii a seriózne môžeme pomýšľať na titul."

Aký je váš osobný cieľ v Nitre?

"Želám si, aby sme vyhrali titul. Bude to však veľká výzva, ktorá si bude vyžadovať všetku našu snahu. Nebudem sa zameriavať na žiadne iné okolnosti, individuálne úspechy a podobne. Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby Nitra vyhrala titul."

Hovorili ste s niekým o slovenskej lige?

"V posledných mesiacoch som mal rozhovory o Európe s mnohými hráčmi a agentmi. Ešte v juniorskej lige som hral s Radovanom Bondrom a už na seniorskej úrovni s Petrom Cehlárikom aj Zdenom Chárom. Môj súčasný spolubývajúci je bývalý brankár Zvolena Matt Climie, ktorý mi tiež niečo povedal. Počul som len samé dobré veci."

Čo viete o slovenskom hokeji a lige?

"Viem, že súťaž má vysokú úroveň a taktiež tradíciu v Európe. Slovensko vychovalo elitných hráčov, ako Jozef Stumpel, Zdeno Chára, Marián Hossa, Marián Gáborík, Žigmund Pálffy a mnoho ďalších. V roku 2013 bola slovenská liga hodnotená ako šiesta najlepšia na svete. Taktiež viem, že Slovensko je krásna krajina s bohatou históriou. Už sa neviem dočkať, kedy všetky tieto poznatky uvidím a zažijem naživo."

Prečítajte si aj

Ivan sa teší na novú výzvu v Pardubiciach, chce hrať čo najviac a zbierať skúsenosti

Ako by ste opísali sami seba z pohľadu hokejového hráča?

"Som všestranný a môžem hrať prakticky na ktorejkoľvek pozícii. Viem hrať v prvej formácii a byť najlepším strelcom tímu, ako sa mi to podarilo pri junioroch, alebo aj v tretej či štvrtej päťke, ako v Providence. Viem sa pobiť a dostať sa súperovi pod kožu. Taktiež viem zahrať oslabenia. Som schopný hrať tam, kde ma bude tím a tréner potrebovať."

Aktuálne pôsobíte v Austrálii. S akými očakávaniami ste do tejto hokejovej exotiky išli?

"Keď som sa rozhodol ísť do tejto krajiny, tak som plánoval len trénovať a zároveň dovolenkovať. Nemal som od Austrálie žiadne očakávania, až kým ma nepohltila kvalita ligy, kultúra a fanúšikovia. Bolo to proste úžasné. Úprimne si myslím, že Severná Amerika sa môže ešte od Austrálie veľa učiť. K hráčom je pristupované s rešpektom, spoluhráči naozaj ťahajú za rovnaký koniec povrazu a navzájom sa podporujú. Hokej tam je presne o tom, o čom má byť - o zábave. Odporučil by som každému jednému hokejistovi, ktorý má šancu prísť hrať do Austrálie, aby neváhal. Objaví pôžitok z hry. Mám v pláne vrátiť sa každé leto, je to úžasné."

Kedy prídete na Slovensko a pripojíte sa k HK Nitra?

"Mám v pláne pomôcť môjmu tímu CBR Brave vyhrať titul. Nechcem odísť, kým sa to nepodarí. Nitra s tým súhlasila, takže pomôžem vyhrať titul pre CBR a potom pôjdem 4. septembra na Slovensku. Mal by som tam byť o deň neskôr."

Prečítajte si aj

TOP 7 doposiaľ najväčších hráčskych strát Tipsport ligy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články