Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 7 doposiaľ najväčších hráčskych strát Tipsport ligy

BRATISLAVA - Mnoho hokejistov si v sezóne 2018/19 spravilo v Tipsport lige silné meno a porúčalo sa za lepšími ponukami. Vybrali sme sedem hráčov, ktorí budú našej súťaži rozhodne chýbať.
Zdroj: 31319
Zdieľajte:

Éric Faille (HC ´05 iClinic Banská Bystrica - EHC Kloten)

Kanaďan po dvoch rokoch v HC ´05 iClinic Banská Bystrica odchádza. Pôsobiť bude vo švajčiarskom tíme EHC Kloten, kde podpísal ročný kontrakt. 29-ročný útočník prežil v HC ´05 iClinic Banská Bystrica dva nesmierne úspešné roky. Po príchode pred sezónou 2017/18 potreboval chvíľu na etablovanie, potom sa ale zaradil medzi najlepších hráčov ligy. Jeho spolupráca s kanadskou „dvojičkou“, ktorú tvoril Guillame Asselin, bola niečím, čo na slovenských ligových klziskách nie je často vídaným javom. Čuch na góly aj cit pre krásne prihrávky zdobili Failleho počas celého pôsobenia pod Urpínom. Všetko pretavil do dvoch zlatých medailí. Faille sa stal v sezóne 2018/19 najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy. Vrátane základnej časti aj play-off získal 88 kanadských bodov. Dvakrát po sebe bol najproduktívnejším mužom play-off.

Prečítajte si aj

Failleho veľké ďakujem adresované fanúšikom: Dva roky v Banskej Bystrici nemohli byť lepšie, hovorí

Ádám Vay (DVTK Jegesmedvék Miškolc - Västerviks IK)

Najlepší brankár Tipsport ligy v sezóne 2018/19 Ádám Vay zamieril pred niekoľkými týždňami prekvapivo do druhej švédskej lige, chytať bude za Västerviks IK. Keď Vay prišiel do DVTK Jegesmedvék Miškolc, tak mužstvo herne aj výsledkovo pookrialo a začalo si raziť cestu do predkola play-off, kde nakoniec v maďarskom derby vypadlo s MAC Budapešť, avšak Vay si spravil silné meno. Tento gólman mal v základnej časti 94,9-percentnú úspešnosť zákrokov. Priemerne inkasoval len 1,84 gólu na zápas.

Guillaume Asselin (HC ´05 iClinic Banská Bystrica - HC Sierre)

Asselin prišiel pod Urpín v sezóne 2017/18 a hneď sa radoval zo zisku majstrovského titulu. Klub si ho poistil aj na budúci ročník a výraznou mierou sa podpísal pod ďalšie ligové zlato. Rodák z Quebecu už ale nebude súčasťou Banskej Bystrice v ďalšom ročníku. Prestupuje do švajčiarskej ligy, kde sa dohodol na spolupráci s tímom HC Sierre, ktorý je nováčikom druhej najvyššej súťaže. Asselin odohral v Banskej Bystrici dokopy 121 zápasov. Strelil 55 gólov a pridal 59 asistencií.

Prečítajte si aj

V Banskej Bystrici získal kamarátov na celý život, teraz chce dávať góly proti Faillemu, keď budú obaja na ľade

Branko Radivojevič (HK Dukla Trenčín - Koniec kariéry)

Slovenský útočník Branko Radivojevič ukončil svoju bohatú kariéru. Dvojnásobný medailista z MS sa s ňou nerozlúčil najšťastnejšie, keď ako kapitán Trenčína vypadol vo štvrťfinále play-off Tipsport Ligy s Nitrou. Radivojevič to prezradil bezprostredne po zápase. Kapitán Trenčína v sezóne 2018/19 odohral za materský klub 62 zápasov a zaznamenal v nich 43 bodov. Radivojevič odštartoval kariéru práve v Trenčíne, ešte v juniorských rokoch zamieril do zámoria a presadil sa v NHL. V drafte v roku 1999 si ho vybralo z 93. miesta Colorado, no za "lavíny" nikdy nehral. Prvé zápasy v profilige zbieral vo Phoenixe, potom nasledovali zastávky vo Philadelphii a Minnesote. Celkovo odohral v základnej časti NHL 399 duelov, v ktorých nazbieral 120 bodov (52+68), v 31 zápasoch play off pridal dva góly a asistenciu. Po návrate do Európy dlho brázdil klziská KHL, tri sezóny absolvoval v Liberci a posledné dve v kariére opäť v Trenčíne. Nechýbalo veľa, aby s ním získal titul.

Samuel Buček (HK Nitra - KooKoo)

Zlatá korčula, strieborná medaila, 39 gólov, 26 asistencií, +27, jedinečné čísla na prvú „mužskú“ sezónu. Do dresu Slovenska na majstrovstvách sveta to však nestačilo. Predsa v Nitre panovala taká „bučekmánia“, s akou sa bude 20-ročný chalanisko z Chrenovej ťažko lúčiť. Samuel Buček si nielen v Nitre, ale i na celom Slovensku podmanil fanúšikov. V rozhodujúcom finálovom zápase ho dokonca publikum v Banskej Bystrici vytlieskalo. Teraz je na kempe Detroitu Red Wings, nový ročník odohrá za fínske KooKoo.

Ben Marshall (HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Dinamo Riga)

Najproduktívnejší obranca Tipsport ligy Ben Marshall zamieril z HC ´05 iClinic Banská Bystrica do Dinama Riga. 26-ročný ofenzívny zadák nazbieral počas sezóny 2018/19 v tíme "baranov" 52 kanadských bodov za trinásť gólov a 39 asistencií. Na konci ročníka sa tešil z majstrovského titulu. V základnej časti prekonal rekord Mathewa Maioneho v počte strelených gólov medzi obrancami, dosiahol ich dvanásť.

Prečítajte si aj

Bola to jedna z najlepších sezón mojej kariéry, hovorí Marshall. Zmluvou v KHL splnil svoj cieľ
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články