Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Failleho veľké ďakujem adresované fanúšikom: Dva roky v Banskej Bystrici nemohli byť lepšie, hovorí

BANSKÁ BYSTRICA – Prišiel, videl, zahviezdil a zvíťazil. Éric Faille prežil v HC ´05 iClinic Banská Bystrica dva nesmierne úspešné roky. Po príchode pred sezónou 2017/18 potreboval chvíľu na etablovanie, potom sa ale zaradil medzi najlepších hráčov ligy.
Zdroj: 31598
Zdieľajte:

Jeho spolupráca s kanadskou „dvojičkou“, ktorú tvoril Guillame Asselin, bola niečím, čo na slovenských ligových klziskách nie je často vídaným javom. Čuch na góly aj cit pre krásne prihrávky zdobili Failleho počas celého pôsobenia pod Urpínom. Všetko pretavil do dvoch zlatých medailí, ktoré skrášľujú už jeho kanadský domov po boku manželky a dcérky, ktorá sa narodila krátko pred skončením sezóny 2018/19.

Prečítajte si aj

Nemali sme najdrahší tím, hovorí Július Koval. Z Banskej Bystrice mieria hráči do KHL či Švajčiarska

Aj preto sa napriek úspešným mesiacom v Európe nevedel dočkať, kedy odletí domov: „Počas leta sa budem pripravovať na novú sezónu, ale hlavne bude zo mňa otec malej dcérky, na čo sa veľmi teším,“ hovorí Kanaďan exkluzívnom v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Faille sa stal hviezdou našej súťaže v pravom slova zmysle. V siedmom finálovom stretnutí proti Trenčínu na konci sezóny 2017/18 prakticky sám otočil z 0:1 na 5:1. Strelil dva góly a na tri prihral. V práve skončenom ročníku sa stal najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy. Nazbieral 88 bodov. V Banskej Bystrice celkom populárne číslo.

Dvakrát po sebe ovládol produktivitu v play-off, historicky má najviac bodov vo vyraďovacej časti medzi zámorskými hráčmi. Z hokejistov, ktorí podstúpili aspoň dvesto vhadzovaní, bol úplne najlepší. Vyhral ich takmer šesťdesiat percent: „Byť najproduktívnejším hráčom znamená pre mňa veľmi veľa, ale keby sme nezískali titul, tak by som z toho nemal až takú veľkú radosť, ako teraz,“ pokračuje v rozprávaní rodák z Lachine.

Prečítajte si aj

VIDEO V Banskej Bystrici sa nepresadil, no po skvelom roku v Dánsku si zahrá Liigu

„Sezóna 2018/19 bola neuveriteľná. Od prvého dňa som hovoril, že máme tím, ktorý môže titul obhájiť a to sa nám aj podarilo,“ tvrdí Faille v interview pre náš portál. Podľa neho bolo náročnejšie vyhrať prvý titul: „Myslím si, že Nitra a Trenčín boli podobní súperi. Teraz sme však nerobili zbytočné chyby a hrali svoju hru. Doma sme si všetko postrážili. Ťažšie to bolo prvý rok, pretože sme neboli favoriti. Museli sme sa pretĺcť celou sezónou aj play-off,“ hovorí: „Každopádne som nesmierne spokojný s dvomi rokmi v Banskej Bystrici. Bola to skvelá možnosť ukázať sa a vyhrať dva majstrovské tituly,“ doplnil.

O niečo lepšie pre kanadskú hviezdu vyznel druhý moment, kedy dvíhal nad hlavu pohár Vladimíra Dzurillu: „Najlepší moment v Banskej Bystrici bolo víťazstvo titulu pred domácimi fanúšikmi, pretože to sa nám minulý rok nepodarilo,“ pochvaľoval si. Práve banskobystrickí priaznivci spravili jeho pôsobenie v Tipsport lige ešte krajšie: „Jediné, čo im môžem odkázať je veľké ďakujem. Boli skvelí, milí a vždy pri nás stáli. Dva roky v Banskej som si užíval aj vďaka nim. Ešte raz preto musím zopakovať. Ďakujem!“

Kde bude Éric Faille pôsobiť v novom ročníku stále jasné nie je. Pod Urpínom to pravdepodobne nebude: „Teraz neviem, kde presne budem hrať v budúcej sezóne. Mám niekoľko ponúk, takže sa na ne musím detailne pozrieť a niektorú si vybrať,“ dodal v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

To cestovanie by som neprial nikomu, hovorí Tamáši. Po sezóne vymenil korčule za lyže
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články