Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bola to jedna z najlepších sezón mojej kariéry, hovorí Marshall. Zmluvou v KHL splnil svoj cieľ

BANSKÁ BYSTRICA - Americký obranca Ben Marshall po roku v HC ´05 iClinic Banská Bystrica prestupuje do Dinama Riga hrajúcom KHL. O tom a aj o sezóne 2018/19 sa s ním exkluzívne rozprával hokejovysvet.sk.
Zdroj: 31627
Zdieľajte:

26-ročný ofenzívny zadák sa stal najproduktívnejším obrancom Tipsport ligy, získal 52 kanadských bodov a v závere dvihol nad hlavu pohár Vladimíra Dzurillu: "Táto sezóna v Banskej Bystrici bola jedna z najlepších v mojej kariére. Prvýkrát som hral v Európe a cítil som sa naozaj poctený, že môžem pôsobiť v tak špeciálnom meste," hovorí Marshall pre náš portál.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami úvodné hodiny po otvorení prestupového obdobia

Na rok pod Urpínom bude spomínať vždy v najlepšom: "Mám nesmierne veľa skvelých zážitkov a spomienok na celý život. Bol to úžasný rok, z ktorého sa nedá vypichnúť len jeden moment," tvrdí. Aj on bol dôležitou súčiastkou tímu Dana Cemana pri ceste k tretiemu titulu "baranov" po sebe: "O titule rozhodla sila a hĺbka tímu, nakoľko sme mali päť formácií. Každá jedna lajna však predviedla to najlepšie, čo vedela. Všetko začalo už od brankára Willyho, ktorý v play-off vychytal päť čistých kont, čo hovorí samé za seba," pokračuje rodák z minnesotského mesta St. Paul.

Po skončení Tipsport ligy si užil zaslúžené oslavy a vyzdvihol aj podporu priaznivcov: "Boli fantastickí. Ešte predtým, ako som išiel do Európy, tak som počul príbehy o tom, akú fantastickú atmosféru vedia fanúšikovia vytvoriť na zápasoch, ale kým to naozaj nezažijete, tak sa to nedá predstaviť si. Fanúšikom chcem povedať veľké ďakujem. Počas celej sezóny boli úžasní," vzdal hold.

Prečítajte si aj

Ben Marshall mieri z Banskej Bystrice do KHL

Marshall ale neuspel len na ľade, no aj mimo neho si nevedel uplynulých takmer desať mesiacov vynachváliť: "Osobne mám za sebou skvelý rok. Za veľa hokejistov o tom hovoria výsledky na ľade, ale ja som nemohol byť spokojnejší ani mimo neho. Keď sa vám páči čo robíte na mieste, kde to robíte, tak je jednoduchšie byť úspešný," vyjadril sa nevysoký bek v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

V sezóne 2019/20 už bude patriť Dinamu Riga v KHL, kde chce odviesť to najlepšie, čo vie: "Som nadšený novou výzvou v Rige. Keď som išiel do Európy, tak KHL bola mojim cieľom. Určite to bude ďalšia zmena a rýchlejšia súťaž, no som šťastný, že som dostal túto šancu. Neviem sa dočkať, kedy začne nová sezóna," dodal Ben Marshall v rozhovore pre náš portál.

Prečítajte si aj

VIDEO Éric Faille odchádza z Banskej Bystrice do Švajčiarska
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články