Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Banskej Bystrici získal kamarátov na celý život, teraz chce dávať góly proti Faillemu, keď budú obaja na ľade

BANSKÁ BYSTRICA – Jeho spolupráca s Éricom Faillem priniesla dva tituly. Guillaume Asselin po dvoch nesmierne úspešných rokoch opúšťa HC ´05 iClinic Banská Bystrica, kde sa zaradil medzi najväčšie hviezdy Tipsport ligy. Pod Urpínom na neho nezabudnú hádam nikdy, teraz bude obliekať dres švajčiarskeho HC Sierre.
Zdroj: 31926
Zdieľajte:

Aké boli tvoje prvé pocity, keď si prišiel v roku 2017 do Banskej Bystrice?

"Keď som prišiel, tak som nevedel, čo mám očakávať. Nikdy som si nemyslel, že budem hrať na Slovensku, ale keď sa teraz pozriem spätne na posledné dva roky, tak nemôžem byť šťastnejší."

Ktorý titul bolo ťažšie vyhrať?

"Oba tituly budú niečo, na čo budem spomínať celý život. Myslím si, že o niečo ťažší bol ten prvý, keďže sme hrali siedmy zápas v Trenčíne, kde to bolo šialené."

Prečítajte si aj

Žiak chce získať pevné miesto v zostave majstra, Fínsko mu dalo veľmi veľa

Čo je tvoja najlepšia spomienka z Banskej Bystrice?

"Navždy si budem pamätať ľudí. Kdekoľvek sme išli, tak na nás boli nesmierne milí a ochotní. A samozrejme, nikdy nezabudnem na fanúšikov, tých najlepších na Slovensku."

Ktorý súper bol pre teba najťažší?

"Najťažšie bolo hrať v Trenčíne pred ich fanúšikmi. Je tam starý štadión s dlhou históriou. Vždy to tam bolo veľmi náročné."

Ktorý zápas bol pre teba najlepší?

"Jednoznačne posledný, kedy sme vyhrali titul."

Najlepšie miesto v Banskej Bystrici?

"Najlepšie miesto bola asi reštaurácia Forum, kde sme sa chodili najesť minimálne raz alebo dvakrát za týždeň. Ľudia v reštaurácii boli nesmierne milí. Taktiež nočné Piano bolo jedno z toho najlepšieho (smiech)."

Ostaneš v kontakte s bývalými spoluhráčmi?

"Jednoznačne. V Banskej Bystrici pre mňa vznikli priateľstvá na celý život. Napríklad s Gilbertom Gaborom."

Čo očakávaš od pôsobenia v HC Sierre?

"Je to mladý tím, ktorý teraz postúpil do druhej najvyššej švajčiarskej súťaže, takže bude zábavné hrať v tomto tíme. Pokúsime sa prekvapiť. Kto vie, možno vyhráme titul (úsmev)."

Prečítajte si aj

Po najlepšej sezóne kariéry sa vracia domov, Róth chváli nastolenú cestu klubu

Mal si aj nejaké iné ponuky?

"Hovoril som s niekoľkými tímami, ale vždy som chcel hrať vo Švajčiarsku, čiže som šťastný, že môžem byť súčasťou HC Sierre."

Budeš hrať v rovnakej lige ako Éric Faille. Už ste sa o tom bavili?

"Hovoríme spolu každý týždeň, takže odpoveď na otázku je áno. Smiali sme sa na tom, že po dvoch rokoch v jednej formácii budeme protihráči. Hovoril som mu, že budem dávať góly, keď budeme obaja na ľade (smiech)."

Máš ešte nejaký odkaz pre fanúšikov HC ´05 iClinic Banská Bystrica?

"Boli to dve magické sezóny. Mám tam kamarátov na celý život. Ľudia v meste navždy budú mať v mojom srdci špeciálne miesto. Navždy budem vďačný za možnosť hrať pred najlepšími fanúšikmi na Slovensku. Ďakujem, Banská Bystrica."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články