Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Získal primát turnaja, pomohol k zlatu a zasnúbil sa

KOŠICE - Sen sa zmenil na realitu. Štyri majstrovské tituly v rade držali len hokejbalisti Kanady, ale po predposlednom júnovom víkende sa to už týka aj Slovenska.
Zdroj: 32006
Zdieľajte:

"Užívame si to naplno. Popravde, ani sme neriešili, či sa nám podarí vyrovnať Kanade. Pozerali sme na seba s myšlienkou stať sa majstrami sveta," povedalo pravé krídlo prvej formácie Jaroslav Martinusík. 27-ročný hokejbalista ako prvý vo finále prekonal brankára Kuusama. Stalo sa tak v 16. minúte. To však nebolo všetko. Skalický rodák sa stal najužitočnejším hráčom šampionátu.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanadský rekord vyrovnaný, Svitanu neovplyvnil ani majstrovský hetrik

"Nesledoval som štatistiky a dokonca som sa pýtal spoluhráčov, čo to vlastne znamená (úsmev). Nejaký primát neriešim. Pre mňa je dôležité, že mám na krku zlatú medailu. Zvyšok ma nezaujíma," pokračoval rýchlonohý útočník Slovenska.

Pozrite si aj

VIDEO Bitkár Avery provokoval Brodeura: Pri podávaní rúk sa obišli

Takmer celý turnaj slovenskí hokejbalisti trpeli na časté herné výpadky, čím umožnili súperom vrátiť sa do diania. Čomu to pripísať? "Samozrejme, boli sme aj nervózni. Avšak vždy sme dokázali gólovo odpovedať, a to do nás vlialo pokoj. V tejto chvíli je to už jedno. Stojíme na zlatom piedestáli a ako sme sa naň dostali, to sa nebude nikto pýtať."

Prečítajte si aj

VIDEO Košice sú na nový ročník pripravené: Draisaitl spoznal asistenta, z PR manažéra aj vedúci tímu

Martinusík sa ešte pred odštartovaním boju o zlatý kov postaral o milú udalosť. Pri nástupe na ihrisko podišiel k svojej priateľke, ktorú pred zrakmi všetkých zúčastnených požiadal o ruku a dal jej snubný prsteň. Reakcia milovanej polovičky bola pochopiteľná - radosť a slzy. "Bez ohľadu na výsledok finále, od zásnub by som neustúpil. Na druhej strane som bol vnútorne presvedčený, že zvíťazíme. Zažil som najkrajší víkend v živote," dodal nadmieru spokojný Martinusík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články