Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 doposiaľ najnečakanejších prestupov v Tipsport lige

BRATISLAVA - Prestupový kolotoč je v plnom prúde. My sme vybrali päť transferov, ktoré museli fanúšikov prekvapiť, ale hráči nachádzajúci sa v tomto zozname rozhodne prinesú do nových tímov kvalitu.
Zdroj: 30976
Zdieľajte:

Jozef Sládok (HC 07 Detva - Dukla Trenčín)

31-ročný Zvolenčan bol v posledných troch sezónach kapitánom Detvy, takže stál pri historických míľnikoch klubu, ktorý najskôr postúpil do Tipsport ligy a v minulom ročníku sa dostal do play-off. Skúsený zadák patrí medzi najvýraznejšie postavy v zadných radoch tímov najvyššej slovenskej súťaže a to hlavne vďaka vysokému počtu trestných minút. Na druhej strane je ale veľmi platným pri bránení najväčších hviezd súperov. Jeho prínos pre Trenčín malý rozhodne nebude.

Prečítajte si aj

Košarišťan opúšťa Nové Zámky, ostáva v Tipsport lige, bude bojovať o titul

Michal Chovan (HKM Zvolen - HC Košice)

Druhý najproduktívnejší hráč minulej sezóny a kapitán HKM Zvolen doposiaľ na Slovensku za iný tím nehral, ale aj jeho zlákala vidina nového smerovania Košíc, kde by mal patriť k najväčším lídrom mužstva. Na východ sa s dvanásťnásobným reprezentantom Slovenska presunul spod Pustého hradu aj český obranca David Růžička.

Davis Vandane (HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Kanadský obranca mal skvelý hlavne začiatok sezóny 2018/19. Jeho prvé európske pôsobisko malo priniesť titul, na ktorý sa "bryndziari" hotovali, lenže všetko pokazilo vypadnutie v semifinále. Vandane bol nejaký čas najproduktívnejším obrancom súťaže, potom však jeho produktivita upadla a nakoniec ho predbehol Ben Marshall. Rodák z Yorktonu ale aj tak nazbieral slušných 41 kanadských bodov (10+31). V Miškolci bude pôsobiť aj Nick Ross, tiež bývalý obranca HKM Zvolen a najproduktívnejší bek ročníka 2017/18 v Tipsport lige. Aj to je dosť prekvapivý, ale kvalitný príchod.

Pozrite si aj

VIDEO Hudec opúšťa Banskú Bystricu: Čo bude so Surovým?

Juraj Bezúch (HK Mountfield Hradec Králové - HC Košice)

Šikovný krídelník má za sebou aj vinou zdravotných problémov nevydarenú sezónu. Po skvelom ročníku v Dukle Trenčín posilnil HK Mountfield Hradec Králové, kde podpísal pôvodne dvojročnú zmluvu, ale po roku si hľadal nový klub. Za Hradec nastúpil tridsaťkrát a získal len sedem bodov. Hosťoval preto v nižšej súťaži v dresoch Slavie Praha aj Jihlavy. Košice si vybral hlavne vďaka výbornej ponuke, aj keď srdce ho ťahalo späť pod Hrad Matúša Čáka.

Prečítajte si aj

Bezúch si vybral Košice kvôli rodine, po roku v Česku je silnejší hlavne mentálne

Miroslav Preisinger (HC Plzeň - HKM Zvolen)

28-ročný center strávil posledné štyri roky v českej Plzni, kde v najlepšej sezóne získal štrnásť kanadských bodov. Odchovanec Slovana Bratislava získal na Slovensku jeden majstrovský titul práve s "belasými", za ktorých pätnásťkrát nastúpil i v KHL. Taktiež si zahral za Skalicu a HC ´05 iClinic Banská Bystrica, takže práve kvôli rivalite "baranov" s HKM Zvolen sa ocitol v tejto spoločnosť. Preisinger dvakrát reprezentoval Slovensko na MS U18, raz na MSJ a niekoľko štartov nazbieral aj v seniorskom tíme, na MS ale nehral.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články