Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košarišťan opúšťa Nové Zámky, ostáva v Tipsport lige, bude bojovať o titul

KOŠICE - Vedenie HC Košice spečatilo spoluprácu s 25-ročným hokejovým brankárom Andrejom Košarišťanom.
Zdroj: 29378
Zdieľajte:

Rodák z Dolného Kubína je hokejovej verejnosti a košickým fanúšikom známy najmä z obdobia svojho pôsobenia v Banskej Bystrici, ktorú v sezóne 2014/2015 priviedol až do finále slovenskej extraligy. Tam Barani nestačili práve na Košice, Andrej teda vlastní striebornú medailu.

Prečítajte si aj

Sparta zničila Réwaya: Vyhne sa rovnakému osudu Sukeľ?

V najvyššej súťaži obliekal dresy Piešťan, Liptovského Mikuláša a naposledy sa zaskvel v Nových Zámkoch. Tu patril k najvyťaženejším brankárom ligy, pričom v 47 zápasoch základnej časti bola jeho úspešnosť na úrovni 93,3 %. Všimli si to aj reprezentační tréneri a Andrej dostal šancu v 3 prípravných zápasoch (úspešnosť 93,6 %). Stal sa členom širšieho reprezentačného výberu vrátane prípravy pred domácimi majstrovstvami sveta. Na novom pôsobisku v metropole východného Slovenska vytvorí tandem s ďalším mladíkom Stanislavom Škorvánkom.

Brankár HC Košice Andrej Košarišťan: "Rokovania neboli dlhé, s vedením klubu sme komunikovali krátko. Ponuku z Košíc som uvítal, bola veľmi dobrá a jednanie zo strany Košíc bolo veľmi korektné. Dá sa povedať, že to bolo to bezproblémové a rýchle. Pre mňa osobne je to posun v kariére, Košice sú top klub na Slovensku, dúfam, že mi to tento presun pomôže v ďalšo raste."

Pozrite si aj

VIDEO Hudec opúšťa Banskú Bystricu: Čo bude so Surovým?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk

Diskusia

Podobné články