Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bezúch si vybral Košice kvôli rodine, po roku v Česku je silnejší hlavne mentálne

KOŠICE - Slovenský útočník Juraj Bezúch sa po roku v Hradci Králové vrátil do Tipsport ligy. Posilnil HC Košice. V exkluzívnom rozhovore hovoril o dôvodoch, prečo si vybral práve "oceliarov".
Zdroj: 25699
Zdieľajte:

Ako sa zrodil prestup do Košíc?

"Ponuku z Košíc som dostal po skončení sezóny, kedy som sa s Hradcom Králové nedohodol na ďalšej spolupráci. Ak mám byť úprimný, tak v prvom rade som chcel ísť do Trenčína, kde som predtým pôsobil. Trenčín som si veľmi obľúbil, zažil som tam najkrajší hokejový rok a z toho dôvodu bolo veľmi náročné a ťažké povedať Trenčínu nie. Na druhej strane, z Košíc prišla veľmi zaujímavá ponuka."

Prečítajte si aj

Chceme vrátiť divákov na tribúny a Košice na výslnie, hovorí Martin Belluš

Čo rozhodlo práve pre Košice?

"Človek to vníma inak, keď má rodinu. Chce pre ňu všetko len to najlepšie. To bol dôvod, prečo som sa rozhodol pre Košice, ktoré mi dali skvelú ponuku. Samozrejme, veľmi si vážim, že budem pôsobiť v takom tíme, akým Košice sú. Je to pre mňa veľká česť a verím, že to bude smerovať len a len k lepšiemu a že spoločne vrátime klub tam, kam v slovenskej lige patrí."

Čo očakávaš od pôsobenia v Košiciach?

"Prišiel som do skvelej a ambicióznej organizácie, kde sú ciele len tie najvyššie. Po minuloročných neúspechoch prišlo k viacerým zmenám. Tým pádom sa tu buduje niečo nové, ale som presvedčený, že to bude smerovať tam, kam si všetci želáme."

Ako by si zhodnotil minulú sezónu v Hradci Králové?

"Nebola taká, ako som si ju predstavoval, no určite ju hodnotím len a len pozitívne. Aj zlá skúsenosť je skúsenosť. Veľa som sa naučil. Dovolím si tvrdiť, že po mentálnej stránke som zase o niečo silnejší a vyspelejší."

Prečítajte si aj

Počítam s tým, že nebudeme súperov valcovať, hovorí Kubka. Tri majstrovské roky boli vrcholom jeho kariéry

Aký veľký rozdiel a v čom je medzi slovenskou a českou ligou?

"Rozdiel medzi slovenskou a českou ligou je dosť citeľný. Väčšina ľudí si možno myslí, že nie je až tak veľký, no my sa ešte musíme od našich západných susedov, čo sa týka hokeja, veľa učiť. Tak to jednoducho je."

Máš osobný cieľ do novej sezóny?

"Na novú sezónu sa veľmi teším. Osobné ciele si nedávam. Jednoducho chcem byť súčasťou tímu, ktorý bude mať srdce a bude ťahať ľudí na zimák. Hlavne chcem, aby sme boli tím, ktorý vráti Košiciam ich stratenú identitu a nasmeruje to tým správnym smerom."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články