Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fehérváry si po sezóne oddýchol pri rybách: Najlepší relax

PIEŠŤANY - Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na domáce majstrovstvá sveta sa už zapojil aj Martin Fehérváry. Mladý obranca prišiel na pondelňajší zraz dobre naladený, i keď s menším zdravotným problémov. V prípravných zápasoch s Nemeckom v Kaufbeurene a Garmisch-Partenkirchene by však nemal chýbať.
Zdroj: 28473
Zdieľajte:

"Do reprezentácie som si prišiel aj trochu napraviť chuť po klubovej sezóne. Som veľmi rád, že som sa tu stretol s chalanmi, vždy sa sem veľmi teším," povedal po príchode do šatne. Aj keď ho trochu obmedzuje menší problém s lakťom, rozhodol sa prísť do národného tímu čo najskôr

Prečítajte si aj

Novinky medzi líškami: Staronový tréner, známy štart prípravy a príchod nového člena do tímu

"Volal mi pán Šatan, ako to so mnou je. Máme ešte nejaké problémy, ale dohodli sme sa tak, že prídem už teraz. Zostanem v tom kolobehu. Je to lepšie, ako keby som išiel niekam na pár dní na dovolenku a vypadol z tréningového procesu. Som rád, že som tu," uviedol. Menšie zranenie by ho nemalo obmedzovať v tréningoch a zapojí sa aj do prípravných zápasov s Nemeckom. "Nie je to nič vážne, ale určite to tu budeme riešiť."

Po konci klubovej sezóny strávil niekoľko dní na severe Európy a po príchode na Slovensko si doprial krátky oddych. "Väčšinu dní po sezóne som trávil ešte vo Švédsku, mal som tam nejaké povinnosti. Na Slovensko som prišiel v sobotu a následne som trávil čas s kamarátmi a rodinou. Včera som bol ešte chytať ryby. Rybačka je pre mňa najlepší relax a vždy si tam najlepšie oddýchnem. Väčšinou chytám hlavne kapry, pochytal som ich dosť, takže som spokojný. Bol to dobrý víkend," pochvaľoval si.

Prečítajte si aj

VIDEO Keď rozhodol Milam a Nitra sa premenila na majstrovské peklo

Devätnásťročný obranca má za sebou náročný rok vo švédskom HV 71 Jönköping. Prvá celá sezóna v najvyššej SHL neodštartovala pre Fehérváryho najlepšie, ale karta sa postupne otočila. "Osobne som veľmi spokojný, ako sa to celé vyvinulo. Zozačiatku som to tam nemal vôbec ľahké. Nie vždy som hrával podľa svojich predstáv, ale nakoniec to všetko vyšlo tak, že som hral každý zápas play off skoro cez 20 minút. Takže som naozaj veľmi rád, že sa to pre mňa takto skončilo."

Osobné výkony mu robili radosť, no s tým tímovým už taký spokojný nebol. HV 71 si vybojoval účasť v play off až v baráži s Rögle a vo štvrťfinále vypadol po dramatickej sérii s víťazom základnej časti Färjestadom 3:4 na zápasy. "Po základnej časti sme boli ôsmi a dosť sme ten prvý Färjestad potrápili, ale myslím si, že sme mali v play off na viac."

Prečítajte si aj

Na zraze piati noví hráči, ďalší dvaja prídu v utorok

Fehérváryho vlani draftoval Washington z celkovo 46. miesta a v HV 71 je len na hosťovaní. V budúcej sezóne by sa už rád presunul do zámoria a v nižšej AHL zabojoval o miesto v prvom tíme Capitlas. "Uvidíme, ako sa všetko vyvinie, ale osobne by som už chcel ísť do Ameriky. Veľmi mi v tom môže pomôcť aj účasť v reprezentácii," povedal mladík, ktorý debutoval na MS vlani v Dánsku a verí, že si zahrá aj na domácom šampionáte. "Je to domáci turnaj a všetci chalani chcú miesta. Sme kamaráti, ale bude to boj a pobijeme sa o ne všetci."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články