Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nesmieme sa uspokojiť a v novej sezóne musíme pracovať tvrdšie, no s takýmto úspechom sme nepočítali ani sami

DETVA – Hokejisti HC 07 Detva sa postarali o historický úspech klubu, keď sa prvýkrát dostali do play-off najvyššej súťaže. Vo štvrťfinále síce vypadli s úradujúcim majstrom z Banskej Bystrice, no na tom, že sezóna to bola úspešná sa nemení nič.
Zdroj: 31180
Zdieľajte:

Uvedomuje si to aj tréner Josef Turek, ktorý vyzdvihol kvality súpera zo stredného Slovenska. Jedným dychom sa zamyslel aj nad tým, že jeho mužstvo nebolo úplne bez šance: „Bola to veľmi ťažká séria. Ja si vážim hlavne to, že sme Banskú Bystricu dokázali poraziť na jej ľade a že sme dokázali hrať v treťom zápase 65 minút nerozhodný výsledok. Do toho zápasu sme boli vyrovnaným súperom, pričom sme ten zápas pri troche šťastia mohli aj vyhrať. Bohužiaľ sme dostali gól a tam to chlapcov zrazilo. Výkon vo štvrtom a piatom zápase nebol už taký dobrý. Neverili sme si už tak. Šance sme mali, ale nedokázali sme sa presadiť,“ hovorí v exkluzívnom rozhovore pre náš portál český lodivod.

Prečítajte si aj

Úspech Detvy môže prilákať zvučnejšie mená, verí Turek. Načrtol aj predstavu tímu v novej sezóne

Štvrťfinálový úspech môže byť pre Detvu odrazový mostík. Určite ho však mužstvo spod Poľany nemôže podceniť: „Nemôžeme si myslieť, že teraz to pôjde ľahšie. Až ďalšia sezóna ukáže, aký vynikajúci výsledok to bol, alebo či to ešte dokážeme zlepšiť. Počas sezóny však bolo veľa míľnikov. Ja som prišiel ešte minulú sezónu tesne pred barážou, ktorá bola ťažká na psychiku a aj fyzickú kondíciu. Dovtedy sme hrali hlavne defenzívne, ale časom sme sa to snažili otáčať do viac ofenzívnej roviny, pretože som hovoril, že v baráži nás budú čakať Michalovce alebo Skalica a teda mužstvá, proti ktorým nemôžeme len brániť, čiže sme to v tejto sezóne začali otáčať,“ prezrádza Turek svoju filozofiu počas ročníka 2018/19.

Keď sa na začiatku stanovil cieľ, o štvrťfinále v klube ani nedúfali: „Keď sme na začiatku sezóny sedeli s majiteľom Róbertom Ľuptákom, tak sme si povedali, že prioritou je záchrana najvyššej súťaže. To, že sme dostali takto ďaleko je dielom všetkých ľudí v klube. Od majiteľa, cez všetkých hráčov. Všetko to fungovalo, boli sme ako rodina,“ pokračuje Turek: „V ďalšej sezóne nemôžeme nič podceniť a nemôžeme si myslieť, že to pôjde samé. Musíme makať ešte viac,“ uvedomuje si.

Prečítajte si aj

Petrík si počkal na šancu: Potom sme ho tam napálili a vyšlo to, hovorí Turek

„Sezónu sme začali dobre, vyhrali sme niekoľko zápasov. Potom boli aj úseky, kedy sa nám nedarilo, následne sme sa zdvihli. Sezóna bola psychicky aj fyzicky náročná. Hráči však dreli, bola radosť chodiť na tréningy. Bolo minimum takých, ktoré nám nevyšli. Nahrali sme o 22 bodov viac, ako sezónu predtým. Mnohí hráči mali najlepšie sezóny v kariérach. Viac ako polovica tímu mala prakticky životné sezóny. Potom sa to ukázalo v tom, že sme sa nedostali do baráže, ani na jedenáste miesto, ktorým by sezóna končila, ale pridali sme tomu viac a síce postup do predkola a potom ešte viac, keď sme vyradili Nové Zámky a umiestnili sa v prvej osmičke, s čím sme nepočítali ani my sami,“ spokojne konštatoval Turek v rozhovore pre hokejovysvet.sk po piatom stretnutí štvrťfinále proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Aj napriek tomu, že Detva skončila, Josef Turek si záver play-off nenechá ujsť: „Sledoval som zápasy medzi Nitrou a Trenčínom, čo bol výborný hokej. Banská Bystrica má silový tím, chlapov ako hory a je ťažké sa cez nich presadzovať. Viem, že síce mali v sezóne problémy a hovorilo sa, že to v základnej časti nebolo ono a pritom ju vyhrali, takže som si tak hovoril, že prečo. Brankár Williams sa rozchytal, nešlo mu dať gól. Tento rok na najvyššie méty pomýšľa Zvolen, aj keď má zraneného skvelého hráča Špirka. Podľa mňa pôjde do finále on. Kto vyhrá mi je ťažko povedať,“ zamýšľal sa pri tipovaní víťaza v tejto sezóne.

Prečítajte si aj

Williams totálny rekord nestanovil, Hála neinkasoval takmer mesiac
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články