Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Williams totálny rekord nestanovil, Hála neinkasoval takmer mesiac

BRATISLAVA - Banskobystrický brankár Stephon Williams neinkasoval viac, ako tri zápasy po sebe. Rekord našej najvyššej súťaže to však nie je.
Zdroj: 31306
Zdieľajte:

Americká jednotka HC ´05 iClinic Banská Bystrica vo štvrťfinálovej sérii Kaufland play-off Tipsport ligy proti HC 07 Detva udržala čisté konto vo všetkých štyroch víťazných duelov, čo je samé o sebe priamo senzácia. Detvania však vyhrali druhý duel, takže to nebolo v rade.

Prečítajte si aj

Petrík si počkal na šancu: Potom sme ho tam napálili a vyšlo to, hovorí Turek

Každopádne, Williams naposledy inkasoval v čase 46:30 počas spomínaného druhého duelu sériu. Štvrtý gól zverencov trénera Tureka prišiel v závere do prázdnej brány. Banskobystrický gólman potom udržal čisté konto pri výhrach dvoch výhrach na ľade Detvy 1:0 po predĺžení a 3:0, všetko ukončil na domácom ľade pri porážke protivníka v pomere 4:0.

Neinkasoval tak už 197 minút a 12 sekúnd. Do tohto času sa nezapočítala minúta a 28 sekúnd zo záveru druhého stretnutia, kedy hrali jeho spoluhráči powerplay a v bráne teda nebol. Postaral sa o najdlhšiu šnúru bez inkasovaného gólu nielen v klubovej histórii, ale aj v play-off našej najvyššej súťaže. Totálny rekord to ale nie je, pretože v základnej časti sú lepší dvaja muži.

Prečítajte si aj

Štyri čisté kontá ako svetový unikát si nepamätá nikto, Ceman vyzdvihol Češíkovu formáciu

Stephon Williams počas štvrťfinále v číslach

  • Zápasy: 5
  • Výhry: 4
  • Strely na jeho bránu: 135
  • Zákroky: 132
  • Inkasované góly: 3
  • Priemer inkasovaných gólov na zápas: 0,59
  • Úspešnosť zákrokov: 97,78 %
  • Minúty: 303:42
  • Čisté kontá: 4

Bývalý brankár Dukly Trenčín Miroslav Hála neinkasoval gól 322 minút a 38 sekúnd. Gólmana "vojakov" prekonal 29. novembra 2005 skalický útočník Juraj Mikúš. Hála odvtedy ďalších päť celých duelov doma so Zvolenom a Popradom a von proti Nitre, Slovanu a Žiline odchytal s čistými kontami. Až v šiestom stretnutí ho 20. decembra 2005 v čase 11:24 prekonal košický útočník Ján Lipiansky.

Prečítajte si aj

Blackwater s tvrdým trestom od disciplinárky

Vtedy 26-ročný brankár dopomohol k devätzápasovej víťaznej šnúre, ktorá začala práve po prehre so Skalicou, neinkasoval takmer mesiac. V sezóne 2005/06 Hála inkasoval iba 1,69 gólu na zápas. Dovtedy držal rekord Pavol Rybár, ktorý v januári 2003 vo farbách Slovana Bratislava neinkasoval 213 minút a 58 sekúnd.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: pravda.sk, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články