Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Petrík si počkal na šancu: Potom sme ho tam napálili a vyšlo to, hovorí Turek

DETVA - Roman Petrík zažiaril v predkole play-off proti Novým Zámkom, následne čaroval aj vo štvrťfinále s Banskou Bystricou, ale ani jeho výkony nepomohli Detve k postupu medzi najlepšiu štvorku.
Zdroj: 31210
Zdieľajte:

Napriek tomu si spravil meno a dostal sa do povedomia širokej hokejovej verejnosti. Do Detvy pritom prichádzal zo Skalice, ktorá hrá nižšiu súťaž: "Romana sme brali z nižšej súťaže zo Skalice a rovnako tak prišiel z 1. ligy aj Dominik Riečický. Stále nás mnohí upozorňovali, že pozor na to, pretože to nebude ono," ozrejmuje pre hokejovysvet.sk tréner Detvy Josef Turek.

Prečítajte si aj

Detvania napriek vypadnutiu nesmútili, uvedomujú si dosiahnutý úspech

Začiatok sezóny predsa nebol jednoduchý: "Samozrejme, nebolo to úplne ono, aj keď mal Roman dobré zápasy, no zároveň mal výkyvy. Potom však prišiel Saša Zalivin, ktorý nám obrovsky pomohol v danú chvíľu, chytal výborne," narážal český kouč na ruskú posilu, ktorá sa do brány dostala len v základnej časti.

24-ročný Zvolenčan pritom čakal na zlomovú príležitosť. Tá prišla v závere základnej časti, kedy sa prezentoval výbornými výkonmi. V predkole a následnom play-off svoju skvelú formu prezentoval v plnej paráde, strelcov privádzal miestami do zúfalstva: "Roman bol síce trošku bokom, ale vlastnou snahou, keď trénoval naplno, dostával postupné šance a v určitú fázu pred play-off sme sa rozhodli, že pôjde do brány on, pretože má dobrú formu, trochu lepšiu ako Saša. Všetci sme sa na tom zhodli a napálili sme tam jeho. Roman nám to vrátil, chytal naozaj výborne," vysvetľoval Josef Turek pre náš web. Aj vďaka Petríkovi sa Detva dokázala dostať až do štvrťfinále, čo je pre klub historický úspech.

Prečítajte si aj

Štyri čisté kontá ako svetový unikát si nepamätá nikto, Ceman vyzdvihol Češíkovu formáciu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články