Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Novozámockí Kanaďania sú už doma, Kudla zlomil klubový rekord

NOVÉ ZÁMKY - MHC Nové Zámky mal v tejto sezóne vysoké ciele, lenže záver sezóny nezastihol zverencov Milana Jančušku v dobrej forme a mužstvo z juhu Slovenska skončilo v predkole play-off proti Detve.
Zdroj: 31203
Zdieľajte:

Krátko po záverečnom stretnutí odleteli domov kanadskí obrancovia Mathieu Henderson a Patrick Kudla, ktorí v Toronte pristáli v sobotných skorých ranných hodinách nášho času. Hlavne druhý menovaný počas sezóny zanechal v Zámkoch hlbokú stopu.

Prečítajte si aj

Švajčiari chcú zaviesť špeciálne tréningy pre rozhodcov, problémom sú peniaze

22-ročný Kudla už po podpise zmluvy priznal, že má slovenské korene, preto malo byť jeho prvé európske pôsobisko špeciálne. V roku 2016 ho draftovala do NHL Arizona Coyotes, ale hrával len kanadské juniorské súťaže. Ročník 2017/18 strávil v rodnom meste Guelph na univerzite v súťaži USports, kde si zahrali napríklad aj opory majstrovských tímov Banskej Bystrice ako Guillaume Asselin či Jordan Hickmott.

Kudla môže byť z osobného pohľadu so sezónou 2018/19 spokojný, pretože vyrovnal rekord klubu medzi elitou, ktorý v predkole zlepšiť. Ako druhý obranca Nových Zámkov dosiahol 26 kanadských bodov v základnej časti, keď strelil päť gólov a pridal 21 asistencií. Pred ním to dokázal iba jeho krajan Jacob Cardwell, ktorý je posledné dva roky súčasťou českého Dynama Pardubice. V play-off pridal Kudla ešte štyri asistencie, Cardwell nezískal vo vyraďovačke ani bod, takže mladý zadák sa stal najproduktívnejším hráčom v histórii Nových Zámkov medzi elitou.

Prečítajte si aj

VIODEO NHL sa vracia do Prahy: Metropola Česka odštartuje sezónu 2019/20!

Mathieu Henderson plnil skôr defenzívne povinnosti. Na jeho konto pribudol len jeden gól a dve asistencie v 43 stretnutiach. Proti Detve do hry pre zranenie nezasiahol. 23-ročný zadák tiež v minulom ročníku nastupoval v súťaži USports za University of Guelph, čiže obaja Kanaďania sa výborne poznali.

Oživením bolo aj ich vyučovanie na základnej škole v Nových Zámkov, kde sa zúčastňovali hodín angličtiny:"Návšteva školy a vyučovacej hodiny bola veľká zábava. Bolo super počuť deti ako rozprávajú po anglicky a sme radi že sme im mohli pomôcť v ich napredovaní," povedal Patrick Kudla.

Prečítajte si aj

Langkow: Ukázali sme, že patríme do tejto súťaže a teraz chceme vyradiť Zvolen

"Dozvedeli sme sa ako vyrastajú deti na Slovensku a my sme im porozprávali ako to funguje u nás v Kanade. Chceme sa poďakovať žiakom aj pani učiteľke. Bol to pre nás neopakovateľný zážitok a veľká skúsenosť," nechal sa počuť Kanaďan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články