Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Langkow: Ukázali sme, že patríme do tejto súťaže a teraz chceme vyradiť Zvolen

BUDAPEŠŤ - Kanadský útočník Chris Langkow sa stal najproduktívnejším hráčom predkola play-off. Rodák z mesta Vegreville strelil štyri góly a na ďalšie prihral. Bol nesmierne dôležitou súčasťou MAC Budapešť pri vyradení DVTK Jegesmedvék Miškolc.
Zdroj: 31181
Zdieľajte:

Aká bola séria proti Miškolcu?

"Hrala sa vo veľkej intenzite. Boli to skvelé zápasy pre maďarský hokej. Bola naozaj veľká zábava byť súčasťou takejto série."

Čo bol kľúčový moment série?

"Povedal by som, že druhý zápas, kedy sme prehrávali 0:2, ale našli sme cestu späť, ukázali charakter a v predĺžení rozhodli o obrate a výhre 3:2."

Prečítajte si aj

MAC si trúfa aj na Zvolen, Bálizs: Musíme pokračovať vo svojej hre

Bolo cítiť, že séria medzi dvomi maďarskými tímami je špeciálnejšia?

"Určite áno. Myslím si, že to bolo špeciálnejšie pre každého v tíme, okolo tímu a aj pre fanúšikov, pretože história rivality medzi MAC a DVTK je nesporná. Hlavne pre maďarských hráčov to bolo nesmierne špecifické. Mnohí hrali proti bývalým spoluhráčom či súčasným kamarátom."

Stal si sa najproduktívnejším hráčom kvalifikácie. Čo to pre teba znamená?

"Je to skvelé, ale hlavne som rád, že sme ako tím odohrali dobrú sériu a za pomoci spoluhráčov a veľkej tímovej snahy sme postúpili. Je skvelé a veľmi si užívam byť súčasťou tejto partie. Dúfam, že budeme takto pokračovať a budeme naďalej plniť všetky tie potrebné maličkosti."

Prečítajte si aj

Zvolen je proti MAC-u favorit, hovorí o tom aj bilancia

Čo pre MAC Budapešť znamená, že postúpil medzi osem najlepších tímov Tipsport ligy?

"Pre MAC to je obrovský úspech. Dokázali sme, že právom patríme do tejto súťaže, v ktorej nie sme len do počtu. Teraz chceme pokračovať a krok za krokom ísť ďalej v play-off."

Vo štvrťfinále nastúpite proti HKM Zvolen. Čo očakávate?

"Vieme, že Zvolen je veľmi silný a dobre pracujúci tím. Hrajú výborne. Pre nás bude dôležité hrať konzistentne dobre v každom stretnutí proti nim. V základnej časti sme ukázali, že vieme proti nim hrať a aj ich poraziť, takže verím, že sa nám to bude dariť aj teraz v play-off. Dúfam, že prenesieme momentum zo série proti DVTK aj do tejto nadchádzajúcej."

Prečítajte si aj

Detve narástli pred štvrťfinále krídla, nezľakne sa ani majstra
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články