Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiari chcú zaviesť špeciálne tréningy pre rozhodcov, problémom sú peniaze

BERN - Riaditeľ rozhodcov pri Švajčiarskom hokejovom zväze Andreas Fischer pre Blick hovorí, že mladí rozhodcovia potrebujú tréningy a školenia, aby sa stali lepšími.
Zdroj: 31140
Zdieľajte:

"Tréning rozhodcov by som prirovnal k tréningu hráčov. Hokejisti sú stále pod drobnohľadom trénerov, ktorí im hovoria, čo robia dobre a čo zle, lenže rozhodcovia sú odkázaní iba sami na seba," hovorí Fischer.

Prečítajte si aj

VIDEO Český útočník prepisoval dejiny, pred ním sa to nepodarilo nikomu

V súčastnosti SIHF nemá dostatok arbitrov: "Nie je to o tom, že by ľudia o túto prácu nemali záujem, ale o tom, že im nemôžeme nič ponúknuť," upozorňuje Fischer na finančný problém. Podľa neho by mali na rozhodcov prispievať viac aj samotné kluby: "Ak sa všetci naozaj chceme vysporiadať s týmto problémom, tak musia niečo platiť aj kluby."

V spolupráci s trénermi a hokejovými odborníkmi by chcel Fischer vytvoriť tréningové stáže pre mladých arbitrov: "Je to ako s hráčmi. Je veľa talentov, ale už počas juniorského veku ich veľmi veľa s touto funkciou skončí. Dôvod je jednoduchý. Nikoho nezaujímajú a nik sa o nich nestará. Najskôr tvrdo trénujú, ako hráči a potom za to nie sú nijako odmenení," dodal Fischer.

Prečítajte si aj

Országhova stáž v NHL nevyšla, odbehol si tak do najlepšieho klubu v Európe
Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články