Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mezei so Slovákom zo šatne nevyšli, Stavjaňa sa vyjadrí o 24 hodín, Selleck poslal správu päsťou

BANSKÁ BYSTRICA - Piatkové stretnutie HC ´05 iClinic Banská Bystrica proti HK Nitra bolo herne skvelou reklamou na hokej. Duel ponúkol aj kontroverzné situácie v tretej tretine., nakoniec sa zo štrnástej výhre po sebe nad "Corgoňmi" tešili domáci.
Zdroj: 29878
Zdieľajte:

Za stavu 3:1 sa v 43. minúte dostal k trestnému strieľaniu Samuel Buček, ktorý to myslel dobre, avšak ľahkú žabku vytiahol brankár Stephon Williams z bránkovej čiary. To bol len začiatok vypätého diania pod Urpínom.

Prečítajte si aj

Šláger kola ponúkol úžasný hokej, Banská Bystrica s Nitrou predviedli reklamu na ligu

Päťdesiata minúta priniesla bitku dvoch ťažkých váh. Hosťujúci robustný kapitán Branislav Mezei a domáci vyhlásený bitkár Eric Selleck, ktorý však nastupuje v prvej formácii s Faillem a Asselinom, pričom dokáže byť nesmierne platný aj s pukom na hokejke, zhodili rukavice a bolo sa na čo pozerať. Kanaďanovi sadla hneď prvá rana, na body jednoznačne vyhral: "Bola tam strkanica, emócie narástli, a tak sme sa pustili do seba. Pobili sme sa, podľa mňa som vyhral. Aj tento moment nás nakopol ešte viac v ceste za výhrou. Dôležitá bola prvá rana, ktorá sadla. Dá sa povedať, že som poslal taký odkaz všetkým hráčom pred play-off," povedal po stretnutí.

Neprešla ani minúta a Kale Kerbashian poslal puk do siete, čím znížil na 3:2, avšak celá situácia sa konzultovala s videorozhodcom. Ten gól nakoniec neuznal, pretože brankára Williamsa kontaktoval Lane Scheidl. Čakanie si domáci fanúšikovia skrátili pokrikom na Mareka Slováka. Líder nitrianskeho útoku ich slová nevydržal a smerom k tribúnam vytasil prostredník pravej ruky. Na jeho smolu si to všimol jeden zo štvorice rozhodcov, a tak za nešportové správanie dostal trest do konca zápasu.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami posledné hodiny prestupového obdobia v Tipsport lige

Po stretnutí sa medzi novinárov Branislav Mezei ani Marek Slovák nevydali, ostali v šatni. Situácie z tretej tretiny nechcel na tlačovke komentovať ani tréner Antonín Stavjaňa: "Keby som sa vyjadril, tak by som dostal pokutu. Máme zákaz vyjadrovať sa k takýmto situáciám 24 hodín, takže ak mi zavoláte zajtra zhruba o pol deviatej večer, tak sa vám vyjadrím," povedal novinárom.

Kale Kerbashian nakoniec predsa len znížil, jeho krásna strela v oslabení pod brvno zaskočila Williamsa. Americký gólman sa za stavu 3:2 pre "baranov" mohol zapísať aj do listiny strelcov, pretože sa pokúsil o strelu cez celé ihrisko. Nakoniec pár sekúnd pred koncom trafil len súpera pred sebou a mohlo z toho byť senzačné vyrovnanie: "Snažil som sa dostať len puk z tretiny, nechcel som silou-mocou streliť gól," priznal rodák z Aljašky, po dnešku človek s najväčším šťastím na svete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články