Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šláger kola ponúkol úžasný hokej, Banská Bystrica s Nitrou predviedli reklamu na ligu

BANSKÁ BYSTRICA -
Zdroj: 30932
Zdieľajte:

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Góly: 11. Matoušek (Zigo, Ďatelinka), 31. Šoltés (Lamper, Surový), 33. Šoltés (Southorn, Higgs) - 32. Lantoši (Slovák), 55. Kerbashian (Scheidl). Rozhodovali P. Stano, Goga - Kacej, Frimmel, presilovky 5:7, navyše Selleck - Mezei DKZ za hrubosť, Slovák DKZ za nešportové správanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:1, 2678 divákov.

Prečítajte si aj

Skvelý detviansky obrat pokrstil prerobený liptovskomikulášsky štadión

HC'05 iClinic B. Bystrica: Williams - Marshall, Mihálik, K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík - Asselin, Faille, Selleck - Koper, Higgs, Bartánus - Lamper, T. Surový, Šoltés - Gabor, Zigo, Matoušek - Češík

HK Nitra: Hanuljak - McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Versteeg, Pupák, A. Sloboda - Lantoši, Slovák, Scheidl - Majdan, Kerbašian, Blackwater - Rapáč, Bortňák, Buček - Hrušík, Čaládi, Pätoprstý

Prevaha domácich v zápase bola v prvej tretine zjavná, v 11. min ju umocnil gól Matouška a pomohlo mu pri tom aj kus šťastia, keď spoza bránky puk odskočil a on ho pohotovo tečoval do bránky. Nitrania naposledy vyhrali vo vzájomných zápasoch takmer pred dvoma rokmi a dobre nezačali ani teraz. Dostávali sa dosť pod tlak a jedine Buček v 20. min vážnejšie vyskúšal postreh Williamsa. Už v 4. min domáci Šoltés v presilovke mieril vo výhodnej pozícii vedľa, v 9-tej Selleck bránku aj trafil a Hanuliak musel zasiahnuť. Najväčšiu šancu hostí spálil Rapáč v 10. min, a to vtedy, keď sa brankár Williams pošmykol, spadol, no Rapáč nestihol rýchlo zareagovať.

Prečítajte si aj

V slovenskej nominácii na Kaufland Cup tri vynútené zmeny

V druhej tretine pridali hostia v ofenzíve, no gól mohol padnúť do ich siete pri šanci Higgsa v 25. min. O štyri minúty neskôr trafil Asselin žŕdku a v 31. min už Hanuliak kapituloval druhýkrát, keď doplatil na dravosť Šoltésa pri dorážke. Nitrania sa do zápasu vrátili v 32. min aj preto, že nedôsledná obrana domácich nezabránila spätnej nahrávke Slováka a Lantoši už nemal problém trafiť prázdnu bránku. O necelú minútu na to Šoltésov gól domácich opäť vzpružil a keby Lamper o pár sekúnd neskôr mieril presnejšie, už by odskočili na výraznejší rozdiel. Presne 53 sekúnd pred prestávkou Slovákov nájazd zlikvidoval Williams a dvojgólový náskok si preniesli 'barani' aj do tretej tretiny.

Zvrat vo vývine mohol spôsobiť Bortňák v oslabení, keby v 42. min premenil samostatný nájazd. Onedlho vznikla rovnaká situácia a ani ona nepriniesla gól po tom, čo Buček neuspel v nájazde a nepremenil následne ani trestné strieľanie. Nitranov oba momenty mohli dosť mrzieť, väčšie možnosti si už napriek snahe v ďalších minútach nevypracovali a domáci s kapitánom Surovým, ktorý sa do zostavy vrátil po dvoch mesiacoch, sa chystali už oslavovať. Nie však takým spôsobom, aký ukázali v bitke Selleck a Mezei v 50. min. Zmätok v ďalších sekundách a vášne v 51. min Kerbashian využil na gól, no videorozhodca ho pre postavenie Scheidla v bránkovisku neuznal. V 55. min Blackwater nepremenil ďalší samostatný nájazd, no v rovnakej minúte Kerbashian znížil v oslabení a zápas dospel do dramatického záveru, s vyše 100-sekundovou power play Nitranov, žŕdkou do prázdnej bránky Higgsa i kikse brankára Williamsa, ktorý sa snažil odpáliť puk, no takmer skončil po odraze v sieti.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie naprieč celou Európou
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články