Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 zmien v Tipsport lige počas posledných dní prestupového obdobia

BRATISLAVA - Vybrali sme päť najväčších prestupov v Tipsport lige počas posledného dňa prestupového obdobia.
Zdroj: 27475
Zdieľajte:

Ryan Glenn (Féhervár AV19 → HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

38-ročný hokejista je ofenzívnym typom obrancu s výborným korčuľovaním a dobrou strelou. Glenn sa narodil v meste Port Coquitlam, v roku 2000 ho do NHL draftoval Montreal Canadiens, ale najlepšiu ligu sveta nikdy neokúsil. Po štyroch rokoch v NCAA na St. Lawrence University, kde získal jeden majstrovský titul, zamieril na štyri sezóny striedavo do AHL a ECHL. V roku 2008 prvýkrát prestúpil do Európy, kde pôsobí doteraz. Postupne hrával vo Švédsku za IF Troja-Ljungby a Södertälje SK, vo Fínsku za Ilves, KalPu Kuopio, SaiPu, Kärpät, s ktorým získal titul a JYP Jyväsyklä. V Rakúsku hrával za Salzburg, v Česku za Spartu Praha. Posledné tri sezóny Glenn odohral v EBEL lige, kde bol súčasťou Bolzana, Villacheru a v tomto ročníku aj Féherváru. V jeho drese nastúpil 21-krát a získal deväť bodov za asistencie. Za HC Lugano si v roku 2015 zahral na prestížnom Spengler Cupe.

Prečítajte si aj

V Trenčíne sa bude prepisovať história: Dukla vyzve univerzitných Gladiátorov!

Kurtis McLean TUTO Hockey → HC 07 Detva

38-ročný rodák z kanadského Kirklandu má bohaté skúsenosti s hokejom v nižších zámorských súťažiach, odohral 225 zápasov v AHL, štyrikrát si vyskúšal atmosféru NHL v drese New York Islanders, odohral 78 zápasov v KHL, v drese Metalurgu Novokuznetsk, Jokeritu a Medveščaku Záhreb, 102 zápasov vo fínskej Liige, pôsobil vo Švajčiarsku, Rakúsku, nemeckej DEL a deväťkrát si obliekol reprezentačný dres rodnej Kanady na Spenglerovom pohári, ktorého víťazom sa stal v sezóne 2012/13.

Prečítajte si aj

VIDEO Detvianski Kanaďania: Hackett a tí ďalší...

Ján Laco (Voľný hráč → HC Košice)

"S Jankom Lacom sme v kontakte dlhšiu dobu a som veľmi rád, že po vzájomne korektných rozhovoroch sme dospeli k takejto dohode. Z jeho nesporných športových a ľudských kvalít bude čerpať nielen súčasná brankárska dvojica a kabína, ale i celá organizácia. To, kedy sa pripojí k tímu, je ešte otvorenou otázkou. Teraz je podstatné, že je odhodlaný sa k nám pripojiť," povedal výkonný riaditeľ "oceliarov" Rastislav Rusič. ridsaťsedemročný Laco má bohaté skúsenosti, na konte má striebornú medailu z MS 2012, počas kariéry chytal v KHL i najvyššej českej súťaži. Od sezóny 2017/2018 vinou zdravotných problémov nehral.

Prečítajte si aj

VIDEO Zlé správy pre Košice aj Nagya: Kapitán si nezahrá dosť dlho!

Patrik Lamper (Slovan Bratislava → HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

S materským klubom vyhral dva tituly v posledných dvoch sezónach. Už v závere tej minulej zasiahol do KHL, v tejto odohral za Slovan Bratislava až doteraz kompletný ročník, ale pred play-off sa znova vracia pod Urpín, aby zabojoval o zlatý hattrick. Lamper je veľmi platný v oslabeniach, ale dokáže aj strieľať góly a hrať tvrdo do tela. Fanúšikovia v Banskej Bystrici ho majú veľmi radi.

Mário Lunter (Slovan Bratislava → HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Šikovný krídelník zasiahol v tejto sezóne aj do národného tímu. V lete išiel do Slovana len trénovať, nakoniec sa po problémoch s ramenom ujal a osobne mu sezónu celkom vyšla. Podobne ako Lampera, tak aj Luntera ale čaká bitka o tretí titul v rade a taktiež snaha prebojovať sa do národného tímu na MS, ktoré sa konajú na Slovensku.

Prečítajte si aj

V Žiline sú pripravení na odpredaj klubu aj na nižšiu súťaž
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články