Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Detvianski Kanaďania: Hackett a tí ďalší...

DETVA - Pozreli sme sa na kanadských hráčov, ktorí boli súčasťou HC 07 Detva počas pôsobenia tohto podpolianskeho klubu v najvyššej súťaži.
Zdroj: 27376
Zdieľajte:

Matt Hackett

Rodák z kanadského Londýna sa lúčil s Detvou konfliktom s majiteľom Róbertom Ľuptákom, pričom klubu pomohol udržať sa v súťaži. Jeho príchod totálne zmenil silu tímu. Kanaďan bol v bráne úžasný, to na ňom videlo aj Buffalo Sabres, keď ho bralo do NHL. Ako 28-ročný ešte mohol pokračovať na dobrej úrovni napríklad v Európe, lenže vybral si Rosetown Red Wings v amatérskej ACHW. Po dvoch dueloch zamieril do anglického Coventry Blaze.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Matt Larose

26-ročný brankár prišiel do Detvy po postupe tímu medzi slovenskú elitu. Štyri sezóny strávil v NCAA na University of Alabama-Huntsville, avšak pod Poľanou nepresvedčil. Nastúpil deväťkrát, priemerne inkasoval 4,52 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov bola len 85,4%. Odvtedy nechytal nikde.

Graeme Strukoff

Ani tento obranca nebol ideálnou posilou. V minulej sezóne odohral deväť stretnutí bez kanadského bodu, ale so šiestimi mínusovými. Následne sa z klubu porúčal. V roku 2018 si zahral v exotickej Austrálii za Sydney Bears, kde získal v 30 dueloch 31 bodov (7+24) a stal sa piatym najproduktívnejším obrancom základnej časti.

Prečítajte si aj

VIDEO Miškolc získal amerického útočníka sú skúsenosťami z ECHL aj AHL

Nathan Robinson

Prvý hráč tmavej pleti v našej lige ako rýchlo prišiel, tak rýchlo aj odišiel. V Detve odohral štyri zápasy, v ktorých získal dve asistencie a vrátil sa do Nemecka, kde mu finančne lepšiu ponuku prichystal treťoligový Saale Bulls Halle.

Ben Betker

Tento rok, až na Hacketta, vychádzajú príchody zámorských hokejistov Detve o niečo lepšie. Betker je skvelý pohyblivý obranca, ktorý dokáže hrať tvrdo, ale čisto, pričom zbiera body a má skvelú rozohrávku. V roku 2013 ho dokonca draftoval Edmonton Oilers, dlho pôsobil v AHL aj ECHL, no do najlepšej ligy sveta to nedotiahol. Za Detvu strelil dva góly a pridal tri asistencie.

Prečítajte si aj

Betker vniesol do Detvy nový vietor, vždy chcel pôsobiť v Európe

Hayden Hodgson

22-ročné krídlo sa okamžite zaradilo medzi najlepších hráčov Detvy. Rodák z Windsoru prišiel spoločne s Betkerom tesne pred Vianocami. Zatiaľ v pätnástich stretnutiach strelil šesť gólov, na ďalších päť prihral. Taktiež má ale až mínus deväť bodov v hodnotení +/- a 41 trestných minút. Pre bývalého spoluhráča Conora McDavida z Errie Otters (OHL) to ale nie je zlá vizitka.

Prečítajte si aj

Mladík z AHL prekonal McDavidov korčuliarsky výkon

Kurtis McClean

38-ročný rodák z kanadského Kirklandu prišiel do tímu len v pondelok večer. Na konte má bohaté skúsenosti s hokejom v nižších zámorských súťažiach, kde odohral 225 zápasov v AHL, štyrikrát si vyskúšal atmosféru NHL v drese New York Islanders, odohral 78 zápasov v KHL, v drese Metalurgu Novokuznetsk, Jokeritu a Medveščaku Záhreb, 102 zápasov vo fínskej Liige, pôsobil vo Švajčiarsku, Rakúsku, nemeckej DEL a deväťkrát si obliekol reprezentačný dres rodnej Kanady na Spenglerovom pohári, ktorého víťazom sa stal v sezóne 2012/13.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články