Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liptáci sa tešia na domácu pôdu. Zápasy už nechcú hrať mimo nej!

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Na Spiši sa v nedeľu poobede odohralo derby medzi hokejistami z Liptova a Žiliny. Forma Liptákov začína mať stúpajúcu tendenciu, a to hostia v plnej miere pocítili po prehre 4:0. Naoko jasná výhra, ktorá sa nerodila ľahko.
Zdroj: 30694
Zdieľajte:

Po zápase sme vyspovedali kapitána a zároveň strelca prvého gólu, Martina Krišku:

Prečítajte si aj

Porazili majstra, odchádzali skromne: Chceme len pokračovať na nastolenej ceste, nič viac

Zhodnoťte celý priebeh zápasu. Čakali ste vyrovnaný zápas?

"Čakali sme, že to bude ťažké, pretože vieme o čo so Žilinou hráme. Boli sme na to poctivo pripravení a myslím si, že rozhodla prvá tretina, kde sme dali prvé tri rýchle góly a potom sme to viac-menej udržiavali. Dostali sme sa do nejakého tlaku v druhej tretine a výborne nás dnes podržal Ďuro Hollý. Čerešnička na záver bola štvrtý gól a výsledok síce hovorí, že to bolo jednoduché, ale jednoduché to nebolo. Sme vďační, že máme tri body a že sme sa posunuli od tej Žiliny."

Bol zámer takto vsietiť váš prvý gól v tomto zápase, alebo ste plánovali prihrať spoluhráčovi?

"Ja som tam prihrával spoluhráčovi, na moje prekvapenie to žilinský hráč chytil a hodil si to do brány viac-menej. Takže akože poteší a ja som za to vďačný."

Ako doposiaľ hodnotíte celú sezónu? Chýba vám domáca pôda? Kedy sa tam vrátite a na čo sa najviac tešíte?

"Už je to obohratá pesnička, chýba nám ten štadión doma, domáce prostredie, ale my sme profesionáli, nikto nám nepomôže, musíme si pomôcť sami a kedy sa tam dostaneme nikto nevie, dúfame čo najskôr. Máme ešte nejaké zápasy a chceli by sme ich hrať doma."

Prečítajte si aj

Mal by sa pred nájazdmi čistiť ľad? Kanadskí tréneri sa zhodli: Nechápeme, prečo to tak nie je

Nevyhovuje vám nehrať domáce zápasy mimo domáceho prostredia. V čom je problém?

"Ako som spomínal, lepšie sa hrá doma, máme veľa cestovania, veľa balenia, doma predsa príde plný štadión, tie hlasivky, je to ako šiesty hráč na ľade, čo sa hovorí, a to domáce prostredie nám vždy pomôže. My ho túto sezónu zatiaľ nemáme, ale verím, že ho budeme mať čo najskôr."

Na začiatku sezóny boli vaše ambície vyššie? Čakali ste úspešnejšiu sezónu a hlavne byť vyššie v tabuľke?

"My sme si pred začiatkom sezóny nedávali žiadne ciele. Rozprávali sme, že určite tú baráž nechceme hrať, čo bola dva roky po sebe. To bol vlastne jediný cieľ. Nevedeli sme, že nás bude čakať taká ťažká sezóna, keďže nemáme ten štadión, ale myslím si, že na to ako sa pohybujeme, sme získali dosť bodov a určite to mohlo byť lepšie."

Prečítajte si aj

Koch je rád, že dostáva na ľade toľko priestoru
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Simona Krauszová

Diskusia

Podobné články