Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Smial sa na maminej streľbe, svoju však znova vyladil úžasne

BANSKÁ BYSTRICA - Jeden z najlepších večerov v drese HC ´05 iClinic Banská Bystrica má za sebou kanadský útočník Guillaume Asselin.
Zdroj: 29287
Zdieľajte:

Prvé stretnutie roku 2019 skončilo pre "baranov" úspešne, keď Žilinčanov porazili 5:3, pričom rodák z Québecu strelil dva góly a na jeden asistoval. Všetko sa odohralo pred očami jeho najbližších: "Som veľmi šťastný, že som dvakrát skóroval, navyše pred mojou mamou a sestrou, ktoré prišli až z Kanady na niekoľko dní. Pri góloch mi ale poslali perfektné prihrávky Faizzy aj Selly. Bolo to preto o niečo ľahšie," hovorí šikovný krídelník.

Prečítajte si aj

Detailné hráčske štatistiky doterajšieho priebehu Tipsport ligy

Ten si užil aj prestávkovú šou. V Banskej Bystrici prebieha v novej sezóne cez druhú prestávku streľba na otvor v doske umiestnenej na bráne. Okrem troch súťažiacich, medzi ktorými bol aj istý Luke z Kanady, sa ako čestný hosť postavila na ľad jeho mama Caroline Giguere.

Z troch pokusov netrafila ani jeden, dvakrát však minula len tesne: "Videl som, ako strieľala," nezdržal sa poriadneho záchvatu smiechu Asselin: "Môj otec to doma sledoval, strašne sa na tom smial. Hneď po zápase som s ním volal, pretože on ostal doma s mojou mladšou sestrou," prezradil "Dží": "Ostávajú tu do 10. januára, potom odchádzajú domov."

Prečítajte si aj

Varga má po odchode z Banskej Bystrice nový klub, ostáva na Slovensku

Dočkať sa mohol aj hattricku, druhýkrát v sezóne ho nestrelil: "V závere sme mali presilovku o dvoch hráčov, určite som na ten hattrick myslel, mal som tam aj niekoľko striel. Neprišiel, nevadí. Možno v ďalšom zápase," hovorí.

Prečítajte si aj

HC'05 iClinic B. Bystrica - MsHK Žilina 5:3 v 38. kole

Posledných niekoľko stretnutí je nesmierne produktívnou a pravdepodobne najnebezpečnejšou formáciou tá banskobystrická zložená zo zámorských hráčov Asselin, Faille a Selleck, ktorých vzadu dopĺňajú Marshall so Southornom. Guillaume ale odmieta, že by to bolo len o nich: "Sme jeden tím, nedelíme sa na Slovákov a Kanaďanov. Sme proste jedna rodina. Niektorí vynikajú v blokovaní striel, iní strieľajú góly. Každý prispieva mužstvu svojim spôsobom, ktorý vie najlepšie," dodal Asselin.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články