Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HC'05 iClinic B. Bystrica - MsHK Žilina 5:3 v 38. kole

BANSKÁ BYSTRICA - Domácim s viacerými absenciami v zostave dlho trvalo, kým prelomili húževnatosť hostí.
Zdroj: 30541
Zdieľajte:

HC'05 iClinic B. Bystrica - MsHK Žilina 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Góly: 8. Selleck (Asselin, Higgs), 31. Asselin (Faille, Southorn), 32. Higgs (Bartánus, Mihálik), 38. Sloboda (Selleck, Koper), 54. Asselin (Selleck, Faille) - 17. Hvila (Kučný), 34. Rud. Huna (Jenčík, Hvila), 57. Jenčík (Rud. Huna, Kučný). Rozhodovali Jonák, Mullner - Gegáň, Synek, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2719 divákov.

Prečítajte si aj

HK Poprad - HC Košice 1:3 v 38. kole

HC'05 iClinic B. Bystrica: Williams - Marshall, Southorn, Sloboda, Mihálik, Kubka, Ďatelinka, Biro - Asselin, Faille, Selleck - Koper, Higgs, Bartánus - Gabor, Češík, Kabáč - Török, Sojka, Lunter

Prečítajte si aj

Országh: Čerepovec zužitkoval dve presilovky, preto zvíťazil

MsHK Žilina: Mikoláš - Turian, Kučný, M. Hudec, Piegl, Bagin, Dubeň, Matejka, Medrej - Rud. Huna, Jenčík, Hvila - Balej, Surovka, Hrazdíra - Barta, Podešva, Beránek - Milý, Rehák, Síkela

Domácim s viacerými absenciami v zostave dlho trvalo, kým prelomili húževnatosť hostí. Po dvoch tretinách vyhrávali o dva góly, no mohli oveľa viac, pretože šancí mali neúrekom. Skóre otvoril v 8. min. pri prečíslení Selleck, v 17. min však doplatili na vylúčenia a Hvila nekompromisne pri presilovke piatich na troch vyrovnal.

Prečítajte si aj

Dinamo Moskva s Čajkovským zastavilo rozbehnutý Jekaterinburg

V druhej tretine sa obraz hry nezmenil, domáci mali neustále hernú prevahu a z nej vyťažili tri góly. Postupne sa presadili v 31. min Asselin opäť v prečíslení, o minútu neskôr tečom v ťažkej pozícii už na ľade ležiaci Higgs a v 38. min v presilovke Sloboda strelou od modrej. Ak by v 34. min Rud. Huna strelou pod žŕdku neznižil, už by sa asi tretia tretina len dohrávala, dvojgólový rozdiel však vnášal do hry ešte dosť napätia a otázne bolo, aký vývin zápas naberie.

Z tretej tretiny ukrojila hneď v úvode veľká šanca Rud. Hunu, od 46. min premárnili hostia ďalšiu vhodnú príležitosť na zdramatizovanie priebehu počas presilovky. V 49. min Southorn zakončil nahrávku od Failleho len strelou do bočnej siete, to však už asi nikto vzhľadom na nadvládu nepochyboval, že tri body zostanú jasnému favoritovi spod Urpína, najmä keď v 54. min po prečíslení prikrášlil víťazstvo Asselin. Hostia sa ešte pripomenuli po úniku a góle Jenčíka v 57. min a prehru stihli ešte prijateľne zjemniť.

Zdieľajte:
Pridal: Ivan Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články