Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detailné hráčske štatistiky doterajšieho priebehu Tipsport ligy

BRATISLAVA - Sezóna 2018/19 je prakticky vo svojej polovici. My sme sa ale pozreli na to, ako to z hráčskeho štatistického hľadiska vyzerá v Tipsport lige pred prvým novoročným kolom, ktoré je na programe v piatok.
Zdroj: 28848
Zdieľajte:

Kanadské bodovanie

Najproduktívnejším hráčom je aj napriek trápeniu Zvolena z posledných stretnutí Michal Chovan (12+36). Prvú trojku tvoria samí Slováci, v elitnej päťke je len jeden legionár, pretože nasledujú Ladislav Nagy z Košíc (28+19), Nitran Róbert Lantoši (16+29), Kanaďan Éric Faille (15+28) a ďalší Zvolenčan Rastislav Špirko (14+26). Najlepším obrancom je Ben Marshall (10+26).

Góly

Jednoznačným lídrom je "nestarnúci" Ladislav Nagy, ten kontá brankárov súpera zaťažil už 28 zásahmi. Nad hranicou dvadsiatich gólov sú ešte ďalší traja hráči. Menovite Milan Kytnár (23, Zvolen), Judd Blackwater (22, Nitra) a Guillaume Asselin (21, Banská Bystrica). Piaty je devätnásťgólový Bálint Magosi z Miškolca. Štyridsaťosem hráčom sa presadilo minimálne desaťkrát. Toľkokrát sa to podarilo aj najlepšiemu z obrancov, Benovi Marshallovi.

Prečítajte si aj

Ako sa darí legionárom, ktorí v minulej sezóne hviezdili v Tipsport lige?

Asistencie

Tu kraľuje rovnako ako kanadskému bodovaniu Michal Chovan z HKM Zvolen, góly pripravil spoluhráčom až 36-krát. Nad tridsiatkou už nie je nik iný. Nasleduje Róbert Lantoši (29), Éric Faille a János Vas (po 28), Radovan Puliš ich má 27. Z obrancov je v tomto smere najlepší Ben Marshall (26), druhé miesto patrí Karolovi Slobodovi (24).

Priemer bodov na zápas

Zaujímavá štatistika. Jej jednoznačným lídrom je Brock Higgs, ktorý kvôli zdravotným problémom odohral len 24 zápasov, získal v nich ale až 36 bodov, čo činí priemer 1,5 bodu na stretnutie. Ladislav Nagy je na čísle 1,24. Nasledujú Michal Chovan (1,23), Éric Faille (1,23), Róbert Lantoši (1,15), Rastislav Špirko (1,11), Tomáš Pospíšil (1,09), Judd Blackwater (1,00), János Vas (1,00) a desiatku uzatvára Guillaume Asselin (0,97). Najlepší obranca je znova Ben Marshall (0,95).

Trestné minúty

Tu máme už dvoch hráčov, ktorí sa dostali cez sto trestných minút. Michal Novák z Nových Zámkov je so 122 na prvom mieste, najtrestanejší hráč uplynulej sezóne Jozef Sládok ich nazbieral 106. Banskobystričan Eric Selleck toto duo atakuje s 94 minútami, Patrik Koch z Košíc má 86.

Plus/mínus

Najpravdivejšia štatistika hovorí, že na prvom mieste je Nitran Miroslav Pupák s +26. Ladislav Nagy má 23 kladných bodov, po dvadsať zas majú Branislav Mezei a Václav Čížek. Taká Banská Bystrica má najlepšieho hráča až na pätnástom mieste, je ním Eric Selleck (+16). Popredné priečky negatívneho poradia pobrali ako teplé rožky hokejisti z HK Orange 20, ktorých teda vynecháme a dozvieme sa, že najhorším v lige je žilinský obranca Emil Bagin (-18). Nasleduje Detvan Jakub Žilka (-16) a Lipták Michal Uhrík (-15). Zo známych mien ešte nepochválime ani Richarda Jenčíka (-14), Ondreja Mikulu (-11), Jozefa Baleja (-10), Rudolfa Hunu (-8), jeho bratov Richarda s Róbertom (po -7), Žigu Panceho (-7) či Tomáša Surového (-6).

Prečítajte si aj

Ako vyzeral rok 2018 pre trénerov a hráčov z Tipsport ligy?

Najviac odchytaných zápasov medzi brankármi

Andrej Košarišťan v tejto sezóne nastúpil až 39-krát, čo znamená, že v Nových Zámkoch zasiahol do každého stretnutia. Takáto bilancia sa len tak nevidí. Michal Valent z Trenčína chytal v 36 dueloch, ruský Lipták Anton Kislitsyn 35-krát, Vladislav Habal z Košíc v 33 zápoleniach a nad tridsiatku sa dostal aj Maroš Mikoláš zo Žiliny (31).

Priemerný počet inkasovaných gólov

Obrovskou oporou je po svojom príchode do DVTK Jegesmedvék Miškolc Ádám Vay, ten inkasuje priemerne len 1,46 gólu na stretnutie, čo je enormne dobré číslo. Druhý je Michal Valent (2,09), tretí Vladislav Habal (2,12), štvrtý Stephon Williams (2,13) a piaty Andrej Košarišťan (2,14).

Percentuálna úspešnosť zákrokov

Aj v tejto štatistike, ktorá nadväzuje na predchádzajúcu, dominuje Vay (95,9%). Druhý však je Andrej Košarišťan (93,8%), tretí Tomáš Vošvrda (93,7%), štvrtý Vladislav Habal (93,5%) a prvú päťku uzatvára Mackenzie Skapski (92,7%).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články