Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokrošovi chýbalo viac kvality: Iba snaha nestačí

VANCOUVER - Podľa trénera slovenských hokejistov do 20 rokov chýbalo mužstvu na MS v Kanade viac kvality. Ernest Bokroš v hodnotení po neúspešnom štvrťfinále s Ruskom (3:8) ešte okrem iného naznačil, že nie všetkých hráčov stretla na šampionáte ideálna forma. Hokejistov tesne po zápase veľmi mrzela prehra s favoritom, najmä jej spôsob.
Zdroj: 26842
Zdieľajte:

Slováci súpera prestrieľali 35:30, ale podľahli mu o päť gólov. O všetkom rozhodla už prvá tretina, ktorú Rusi vyhrali jasne 4:0. "My sme odchádzali na MS s výzvou, že máme dobrý útok, ale to sa nepotvrdilo. Rusi mali 30 striel a my 35. Ale náš súper dal 8 gólov a my iba tri. To je jednoznačný rozdiel. Kvalita zakončenia a kvalita rozdielových hráčov nie je taká, ako sme si mysleli," uviedol Bokroš.

Prečítajte si aj

Ako sa darí legionárom, ktorí v minulej sezóne hviezdili v Tipsport lige?

Problém bol teda v ofenzíve i defenzíve. Vpredu hráči nedokázali dať gól ani z vyložených šancí, vzadu si miestami Rusi robili, čo chceli. "Videl som problém viac vzadu. Strácali sme puky v obrannom pásme, dopúšťali sme sa chýb. Vpredu sme zasa nevyužili šance. Bolo to dosť deprimujúce," dodal slovenský kouč.

Mladí Slováci sa však aspoň v tretej tretine vypli k solídnemu výkonu, záverečné dejstvo vyhrali 3:1. "Povedal som hráčom, že musíme byť disciplinovaní a hrať to, čo sme si povedali. Lebo predtým to každý chcel zobrať na seba, začali sme ťahať puky a prepadávať. Obrana bola preťažená a dostávali sme góly," vravel Bokroš, ktorý nebol spokojný s formou niektorých hokejistov: "Veľa hráčov nemalo takú formu, ako vlani."

Prečítajte si aj

Obrovské prekvapenia na MSJ: Domáca Kanada šokujúco končí vo štvrťfinále, Švajčiarsko vyradilo Švédsko

Slovenského kormidelníka potešila len hŕstka zverencov, veľa ich pochváliť nemohol. "Niektorí hráči tento zápas zvládli aj mentálne, napríklad Ivan a Feherváry. To, že naši dvaja päťbodoví hráči Liška a Feherváry hrajú hokej medzi mužmi, nie je náhoda. Potrebovali sme však viacerých hráčov s lepšou formou."

Bokroš sa vrátil aj k vystúpeniam Slovákov v skupine, v ktorej vyhrali len jeden zápas. Najvyrovnanejší duel odohrali hneď na úvod proti USA, v ktorom prehrali tesne 1:2: "Hrou sme si bodík možno zaslúžili, ale k ničomu by nám to nepomohlo. Rozdiel v zápasoch s Fínskom a Švédskom nie je žiadny prepadák. Je to realita nášho hokeja. Za nich hrajú skoro všetci hráči medzi mužmi, u nás to absentuje," posťažoval si tréner, ktorý však na kluby apelovať nebude. "Každý to vníma inak, ale my tréneri cítime, že rozdiely sú veľké."

Prečítajte si aj

Varga má po odchode z Banskej Bystrice nový klub, ostáva na Slovensku

Celkové komplexné hodnotenie turnaja si realizačný tím nechá na neskôr, tréner však po štvrťfinále uviedol: "Hráči sa naozaj snažili. My sme sa na Rusov dva dni pripravovali, tento ročník chcel proti nim veľmi uspieť. Ale nemáme kvalitu a iba snaha nestačí. Či ste na ôsmom mieste alebo šiestom, tam sú len malé odchýlky. Ale tento rok sme sa ocitli opäť v ťažkej skupine a získali sme len tri body."

V Kanade sa výprava Slovenska zdrží ešte nejaký čas, kým sa opäť vráti na rodnú hrudu. "Strávime tu ešte tri dni, čo je tiež ťažké, lebo sme tu dlho a chýba nám rodina. Mňa po MS čaká kompexné hodnotenie, ktoré predostriem na výkonnom výbore," uzavrel Bokroš.

Prečítajte si aj

Betker vniesol do Detvy nový vietor, vždy chcel pôsobiť v Európe
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články