Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Obrovské prekvapenia na MSJ: Domáca Kanada šokujúco končí vo štvrťfinále, Švajčiarsko vyradilo Švédsko

VANCOUVER/VICTORIA - Hokejisti Švajčiarska do 20 rokov postúpili na MS tejto vekovej kategórie do semifinále.
Zdroj: 30601
Zdieľajte:

Vo štvrťfinálovom dueli vo Victorii senzačne zdolali obhajcu strieborných medailí z vlaňajšieho šampionátu Švédsko 2:0. Bez medailí prekvapivo zostane aj domáca reprezentácia Kanady, ktorú vo Vancouveri zastavili Fíni. Severania zvíťazili 2:1 po predĺžení.

Prečítajte si aj

Slováci na MSJ končia, jasná záležitosť Rusov

Švédi na šampionáte zvíťazili vo všetkých zápasoch B-skupiny, proti Švajčiarsku boli jasný favorit. Helvéti však duel zvládli a navyše ich podržal brankár Luca Hollenstein, ktorý vykryl všetkých 41 striel súpera. "Pre nás je to veľký úspech. Všetci nám hovorili, že proti Švédom nemáme šancu. My sme však mali v hlavách niečo iné," citovala agentúra AP slová švajčiarskeho útočníka Lucu Wyssa.

V semifinále sa Švajčiari stretnú s Fínskom, ktoré vo Vancouveri pred 17.047 divákmi zdolalo Kanadu 2:1 po predĺžení. V nadstavenom čase mohli domáci hokejisti rozhodnúť už po 74 sekundách, keď mal Maxime Comtois príležitosť trestného strieľania, ale fínsky brankár Ukko-Pekka Lukkonen úspešne zasiahol. V 66. minúte napokon rozhodol o postupe severanov Toni Utunen. "Je to srdcervúce pre nás všetkých aj pre celú krajinu. Želali sme si, aby sme na konci šampionátu dostali zlaté medaily, ale nebolo nám to umožnené," povedal kanadský obranca Ian Mitchell.

Prečítajte si aj

MSJ: Kazachstan vstúpil do bojov o záchranu lepšie, tesne zdolal Dánsko

Tretím semifinalistom sa stali hokejisti USA, ktorí zdolali Česko 3:1. "Vedeli sme, že ak budeme hrať dobre celých 60 minút, tak máme šancu uspieť. Náš tím bol napokon odmenený, a je keď to bolo tvrdo vybojované víťazstvo," uviedol tréner Američanov Mike Hastings.

Oba semifinálové zápasy sa budú hrať v Rogers Aréne vo Vancouveri. Duel Ruska s USA je na programe v piatok 4. januára o 22.00 SEČ, zápas Fínsko - Švajčiarsko sa bude hrať v noci na sobotu 5. januára o 02.00 SEČ.

Prečítajte si aj

Varga má po odchode z Banskej Bystrice nový klub, ostáva na Slovensku

MS do 20 rokov, štvrťfinále:

Švédsko - Švajčiarsko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly: 16. Brüschweiler, 34. Wyss

Kanada – Fínsko 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 22. Mitchell – 60. Heponiemi, 66. Utunen

USA – Česko 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 13. Cates, 27. Norris, 60. Chmelevski – 52. Kaut

program semifinále:

4. januára, 22.00 SEČ: Rusko - USA (Rogers Aréna, Vancouver)

5. januára, 02.00 SEČ: Fínsko - Švajčiarsko (Rogers Aréna, Vancouver)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články