Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Voľný deň padne vhod, Třinec však musí zlepšiť koncovku, hovorí Gernát

DAVOS - HC Oceláři Třinec prehrali aj druhé stretnutie na Spengler Cupe a v sobotu ich čaká štvrťfinále. Náš portál sa exkluzívne porozprával s Martinom Gernátom, strelcom jediného gólu českého tímu.
Zdroj: 30555
Zdieľajte:

Slovenský obranca bol po stretnutí vyhlásený najlepším hráčom svojho tímu, radšej by však bral víťazstvo: "Určite sa z toho teším, poteší to každého hráča, ale škoda tej prehry," povedal košický rodák pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Famózny Godla kľúčom k výhre proti Třincu, prekonal ho iba Gernát

Iba on dokázal nájsť spôsob, ako prekonať inak skvele chytajúceho krajana Denisa Godlu v bráne fínskej KalPy: "Išli sme dvaja na jedného. Prišla strela, vyrazený puk išiel popri mantineli, kde som si ho prebral. Videl som voľný stred, Vladimír Dravecký stiahol hráča a ja som sa uvoľnil tak, že som mohol strieľať pomedzi protihráčov. Denis mal trošku zakrytý výhľad, takže to tam padlo," opisoval vyrovnávajúci moment Gernát.

Po tomto zásahu ale KalPa znova odskočila do vedenia. Třinec sa trápi hlavne v koncovke. V dvoch stretnutiach strelil dva góly: "Musíme si dať viac záležať na tom, že keď sa dostaneme do šancí, tak ich potrebujeme stopercentne zakončovať a nič nevymýšľať," uvedomuje si.

Prečítajte si aj

VIDEO Úžasný ofenzívny uragán Davosu a Norimbergu, neskutoční brankári

Ešte predtým slovenský reprezentant zabránil istému gólu súpera, keď sa dostal do pozície brankára a zachraňoval na čiare: "Mali sme dlhé striedanie a v podstate som už len stál pred bránou s hráčom. Brankár vybehol proti puku, vyrazil ho, prešlo to na druhú stranu a ten hráč súpera vystrelil z prvej. Ja som sa len hodil, aby som to chytil," hovorí 25-ročný obranca pre náš portál.

Pozrite si aj

VIDEO Slovenský obranca Gernát predviedol famózny brankársky zákrok

Po dvoch prehrách Oceláři skončili v skupine na poslednom mieste. V piatok majú voľný deň, v sobotu ich čaká štvrťfinále: "Určite si za ten deň poriadne oddýchneme. Ak bude dobré počasie, tak sa pôjdeme vyviesť na lanovke a pozrieť si svahy. Dáme si kávu, proste zrelaxujeme," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk Martin Gernát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články