Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Úžasný ofenzívny uragán Davosu a Norimbergu, neskutoční brankári

DAVOS - Domáci HC Davos po prehre s Kanadou potreboval poraziť Norimberg Ice Tigers, aby neskončil posledný v skupine. Nemecký tím však chcel vstúpiť do Spengler Cupu víťazne.
Zdroj: 30558
Zdieľajte:

Už v druhej minúte mohol otvoriť skóre Jason Bast, trafil žrď. Vedenia sa tak ujal Davos a to vďaka perfektnej individuálnej práci Inta Pestinho. Ešte krajší však bol druhý zásah, kedy Linus Klasen vymiešal obranu a Dario Simion do prázdnej brány musel dať. Oporu HCD bol mladý brankár Senn, ten podržal pri nájazde Pföderla, ale aj pri svojej zlej rozohrávke, kedy vystihol pokusy Reimera i Actona. Do konca prvej tretiny sa do ďalších dvoch veľkých šancí dostali domáci Meyer aj Ambühl, obaja našli konštrukciu brány Treutleho.

Prečítajte si aj

Vianočný zázrak? Béčko Nových Zámkov vyhralo prvý zápas v sezóne!

Druhé dejstvo otvoril Brown, jeho strela spred bránkoviska si našla Senna, mladík odolal aj nájazdu Bassena. Po následnej príležitosti otupil tlak Norimberku tréner Davosu oddychovým časom, šance prichádzali aj tak, no už na oboch stranách. Šesť minút pred koncom obrovský tlak Davos nevyužil, a tak udreli "tigre" zásluhou Brandona Bucka, ten zúžitkoval veľmi dobrú prihrávku Jasona Basta.

Vyrovnať mohol na začiatku tretej tretiny Segal, po chybe Ambühla na Senna znova nevyzrel. Tlak Norimbergu narastal. Lalonde zahodil vďaka úžasnému Sennovi ďalšiu veľkú šancu, avšak v presilovke trafil nádherne milimetrovo do rohu Pföderl.

Toto stretnutie prinášalo obrovské množstvo šancí, a preto sa nie je čo čudovať, že Davos sa do vedenia vrátil veľmi rýchlo. Klasen famózne našiel v ľavom kruhu voľného Payra, ten precedil puk cez Treutleho do siete. Norimberk to v závere skúsil aj bez brankára, vyrovnanie ale neprišlo.

Stretnutie patrilo hlavne brankárom. Gilles Senn chytil niekedy aj viac než stopercentné šance, celkovo si pripísal 34 zákrokov. Svoj tím podržal aj Niklas Treutle.

Prečítajte si aj

ONLINE z boja dvadsiatky na MS: Slovensko - Švédsko

HC Davos - Norimberg Ice Tigers 3:2 (2:0, 0:1,1:1)

Góly: 6. Pestoni, 7. Simion (Klasen, Ambühl), 52. Payr (Klasen, Ambühl) - 37. Buck (Bast), 49. Pföderl

HC Davos: Senn – Payr, Nygren, Du Bois, Stoop, Sanguinetti, Kparghai, Heldner, Jung – Ambühl, Simion, Klasen – Hischier, Bader, Frehner – Pestoni, Corvi, Meyer – Kessler, Aeschlimann, Egli

Norimberk Ice Tigers: Treutle – Festerling, Aronson, Lalonde, Mebus, Gilbert, Weber, Jurcina, Bender – Reimer, Weiss, Pföderl – Buck, Bast, Bassen – Ch. Brown, Acton, Lerg – Segal, Fox, Dupuis

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články