Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Milam prijal rolu staršieho hráča, pomáha Miškolcu zlepšovať sa: Našli sme spôsob, ako vyhrávať, hovorí

MIŠKOLC - Americký obranca Jamie Milam pred sezónou po troch rokoch v Nitre zmenil dres. Momentálne je oporou nováčika DVTK Jegesmedvék Miškolc, ktorému sa darí.
Zdroj: 30329
Zdieľajte:

Maďarský tím sa po príchode do ligy potreboval rozkukať, aktuálne ale ťahá skvelú sériu šiestich výhier po sebe a z posledných ôsmich duelov vyhral až sedem. V nedeľu, pred štartom reprezentačnej prestávky, doma porazil aj majstra z Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 10 najväčších hviezd Slovenska: Kto nás bude ťahať na MSJ?

"Ťaháme skvelú šnúru šiestich víťazstiev v pre nás novej súťaži. Je to neuveriteľné. Nerobíme nič inak, ako pred tým. Proste sme našli potrebnú sebadôveru. Pokračujeme v nastolenom tempe, aké sme mali aj pred touto sériou, ale proste je vidieť, že nám to ide o niečo lepšie a s väčšou verbou. Sme súdržní, do každého stretnutia ideme spoločne ako tím. Vieme, že v tejto súťaži sa dá rovnako prehrať, ako vyhrať. Sme teda šťastní za túto šnúru, ale nie je koniec sezóny. Musíme pokračovať a naďalej tlačiť na pedál," hovorí Milam v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Počas fantastickej série "ľadové medvede" porazili aj HKM Zvolen 4:0, Detvu 3:2, Liptovský Mikuláš 3:0, Nové Zámky 6:2 a HK Poprad na jeho ľade 5:4 po predĺžení: "Posledných desať zápasov bolo pre nás krokom vpred. Sme veľmi hrdí na to, kam sme sa ako tím od začiatku sezóny dostali. Veríme, že budeme naďalej rásť a pokračovať na správnej ceste. Ak ostaneme naďalej zdraví, tak toto ešte môže byť zaujímavá sezóna," odhodlane rozpráva americký obranca.

Prečítajte si aj

Miškolc demoluje konkurenciu, lepší ešte nikdy nebol: Potrebovali sme čas, teraz ukazujeme svoju silu!

Mohlo by sa zdať, že kvôli dobrej forme je na škodu príchod repre pauzy práve teraz, no opak je pravdou: "Teraz nás čaká prestávka, počas ktorej by sme možno mohli trochu osláviť posledné stretnutia, ale už aj na to sme veľmi unavení, takže ju využijeme na maximálny oddych," smeje sa rodák z Lake Orion.

Obrovskou oporou pri ceste tabuľkou nahor je brankár Ádám Vay. Ten prišiel na konci októbra z ECHL a chytá fantasticky: "Odkedy prišiel, tak v ňom máme veľkú oporu a cítime z neho obrovskú istotu. Je to ohromná pomoc a tímy proti nám už nestrieľajú toľko gólov, ako predtým. Naposledy udržal čisté konto, čo je úžasné," nevie si Milan vynachváliť spoluhráča.

Prečítajte si aj

Zvolenské trápenie vyvrcholilo debaklom od MAC: Každý musí začať od seba, počnúc mnou, tvrdí Chovan

Milam v aktuálnom ročníku strelil osem gólov, ku ktorým pridal deväť asistencií. Stále patrí medzi najlepších ofenzívnych obrancov Tipsport ligy, v kanadskom bodovaní defenzívnych hráčov mu patrí šieste miesto. Bez problémov si zvykol aj na nové mesto či úlohu v tíme: "Užívam si to tu. Som tu už tým skúsenejším a starším hráčom, ale cítim sa dobre. Stále sa mi sem-tam darí skórovať, môžem hrať ofenzívne, čiže šancu hrať za tento tím sa snažím využívať naplno a užívať si každý zápas. Navyše, táto liga je každým rokom lepšia a lepšia," myslí si.

Miškolc aktuálne žije hokejom, čomu zodpovedá aj fanúšikovská podpora. Cez zápas bývajú diváci hluční a chodí ich takmer plný štadión: "Keď sme začali vyhrávať, tak aj oni začali byť hlučnejší a viac si užívať hokej. Podporujú nás ale stále, čo je pozitívne a my sa im to snažíme vracať," dodal Jamie Milam v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články