Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolenské trápenie vyvrcholilo debaklom od MAC: Každý musí začať od seba, počnúc mnou, tvrdí Chovan

ZVOLEN - Obrovské prekvapenie, zatiaľ najväčšie v sezóne, prinieslo posledné kolo pred decembrovou reprezentačnou prestávkou. MAC Budapešť strelil vo Zvolene šesť gólov a porazil ho 6:1.
Zdroj: 30326
Zdieľajte:

Zverenci Gergelyho Majorossa v tejto sezóne zdolali doma 4:0 majstrovský HC ´05 iClinic Banská Bystrica, ale nedeľná výhra má ešte vyššie kontúry. Z laického pohľadu sa dostala aj nad zvolenskú prehru 0:4 s DVTK Jegesmedvék Miškolc.

HKM síce začal stretnutie lepšie, prvá tretina bola v podstate len hra na bránu hostí, no presadil sa iba Michal Chovan. MAC Budapešť zásluhou Chrisa Boda vyrovnal a potom sa spustila jeho smršť piatich gólov po sebe: "Je to ťažké. Prvú tretinu sme začali dobre, vytvorili sme si dosť šancí, ale potrebovali sme gól navyše. Namiesto toho sme sa rozsypali, začali sme odhadzovať puky a už sme si nevytvorili tlak. Nemám čo k tomu dodať, nebol to dobrý výkon," odovzdane konštatoval kapitán HKM Michal Chovan.

"Prvú tretinu sme hrali celkom dobre až po moment, kedy sme inkasovali gól na 1:1. Potom sme už v ďalšej fáze stretnutia boli slabším tímom v našej tretine, kde sme mali bordel. Namiesto faulov v obrannej tretine, kde si máme robiť poriadok, sme vyrobili fauly v útočnom pásme. Nešli nám dnes ani oslabenia, hoci tie presilovky zahral súper dobre. Avšak musíme zachytiť ich prihrávky spoza bránky pred tú našu. Inkasovali sme lacný druhý i lacný tretí gól, ktorý prakticky o zápase rozhodol. My sme mali šance, ale nepadlo nám to tam," hodnotil tréner domácich Andrej Podkonický.

Trápiaci sa Zvolen prehral sedem z posledných deviatich stretnutí a klesol na druhú priečku: "Teraz tie výsledky nie sú dobré. Po repre pauze sa musí vrátiť to mužstvo, čo tu bolo tých zhruba dvadsať kôl. Vieme, že hráčov na to máme, potrebujeme sa teda k tomu vrátiť. Každý musí začať od seba, počnúc mnou," uvedomuje si nanajvýš sklamaný Chovan.

Obrovská radosť tak vládne v Budapešti. Toto víťazstvo je pred reprezentačnou prestávkou nesmierne cenné z pohľadu psychiky a ako sme spomínali v úvode článku, väčšie prekvapenie táto sezóna ešte nemala: "Uplynulé zápasy sme mali slabšie, nebojovali sme dostatočne tvrdo. Tento duel sme chceli vyhrať viac, než náš súper. Bojovali sme o každý puk, podali sme tímový výkon. Myslím, že práve vďaka tomu sme mali šancu uspieť proti takému kvalitnému a rýchlemu zvolenskému mužstvu s množstvom šikovných hráčov. Za výhru som šťastný. Veľmi nás podržal brankár, výborne sme zvládli presilovky a oslabenia. Preto sme boli v zápase úspešní," hovorí tréner Majoross.

Hrdinom stretnutia sa však stal Chris Bodó. Kanadsko-maďarský útočník dva góly sám dal, na ďalšie dva asistoval: "Je to úžasné tímové víťazstvo, každý jeden z nás hral veľmi dobre. Zdolali sme jeden z najlepších tímov súťaže. Určite sme chceli vyhrať, aj keď sme vedeli, proti komu hráme. Celé je to odzrkadlenie tvrdej práce a dobrého výkonu, ktorý sme predviedli. Mne osobne sa darilo, ale to vďaka spoluhráčom, ktorí hrali dobre, pre mňa to teda bolo o niečo ľahšie," povedal Bodó.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články