Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 10 najväčších hviezd Slovenska: Kto nás bude ťahať na MSJ?

BRATISLAVA - Ernest Bokroš zverejnil širšiu nomináciu 26 hráčov, ktorí budú mať šancu zabojovať o účasť na MSJ, tých doplnia ôsmi hokejisti zo Severnej Ameriky. My sme vybrali desať hokejistov, ktorí by mali patriť k oporám.
Zdroj: 28473
Zdieľajte:

Martin Fehérváry (HV 71)

Podľa všetkého kapitán nášho národného tímu na MSJ. Kto iný by mal dostať na dres "céčko", ak nie obranca, ktorý je považovaný za najväčšiu nádej Slovenska minimálne v zadných radoch. 19-ročný Bratislavčan cestuje na svoje tretie a posledné MSJ v kariére. Minulý aj predminulý rok patril k oporám defenzívy, teraz by mal byť tou najväčšou. Fehérváry má za sebou vzrušujúci rok, počas ktorého si zahral na seniorských MS v Dánsku. V siedmich stretnutiach získal dva body za dve asistencie a herne prekvapil. Aj preto si ho na drafte všimol Washington Capitals a draftoval ho už v druhom kole. V minulej sezóne Martin pôsobil v druhej švédskej ligy, hrával za IK Oskarshamn, kde bol dočasne kapitánom ako vôbec najmladší hokejista v histórii ligy. Aktuálne zarezáva v poprednom mužstve SHL-ky, v HV 71, kde je po Davidovi Gustafssonovi druhým najmladším hráčom tímu. Vydarené MSJ mu môžu veľmi pomôcť v ceste do NHL. Očakáva sa, že pôjde po vzore Erika Černáka či Christián Jaroša.

Prečítajte si aj

Toronto získalo bývalého brankára Chicaga, do Anaheimu putuje skúsený center

Marek Korenčík (Luleå HF)

19-ročný Žilinčan je trochu prehliadaným, ale za to nesmierne zodpovedným obrancom. Taktiež pôsobí na severe Európy a to už od roku 2015, kedy sa stal súčasťou dorasteneckého tímu mužstva Luleå HF. Tretí rok pôsobí v juniorskej lige, za áčko si ešte nezahral. V aktuálnej sezóne je ale dokonca kapitánom družstva. Už teraz nazbieral viac bodov, ako v celom minulom ročníku. Na MSJ štartoval aj pred rokom. Na draft do NHL sa nedostal.

Filip Krivošík (HPK Hämeenlinna)

Do tretice náš "Severan". Druhý Bratislavčan v zozname tretím rokom nastupuje vo Fínsku, kam sa posunul v roku 2016 po sezóne v chomutovskej juniorke. Ročník 2016/17 strávil v juniorke HPK Hämeenlinna, pričom dvakrát po sebe nastúpil na MS U18. Minulá sezóna mu vyniesla debut v seniorskom tíme, väčšinu času ale hosťoval v druhej lige Mestis v tíme LeKi. Na prelome rokov 2017 a 2018 strelil dva góly a na jeden prihral na MSJ v Buffale. Túto sezónu patrí do prvého tímu HPK, pravidelne ale nehráva. Svoje kvality chce preto ukázať v národnom tíme Slovenska, kde by mal patriť medzi opory.

Prečítajte si aj

Od začiatku sezóny bez výplaty, hráči dostali povolenie odísť: Bývalý účastník KHL sa topí v obrovských problémoch!

Adam Liška (Slovan Bratislava)

Po roku v kanadskej juniorskej lige OHL, kde nastupoval za Kitchener Rangers, sa šikovný útočník vrátil domov a posilnil Slovan Bratislava v KHL. Pod vedením Vladimíra Országha patrí medzi najlepších hráčov trápiaceho sa tímu, dokonca dominoval celej lige v počte zablokovaných striel, čiže Liška ukazuje, že nie je len hráčom na získavanie bodov. Na MSJ štartoval už aj pred rokom, strelil jeden gól. Predtým si dvakrát zahral na MS U18.

Miloš Roman (Vancouver Giants)

Mladý center pôsobí druhý rok vo Vancouveri Giants, ktorý je účastníkom WHL. V minulej sezóne pozbieral 38 kanadských bodov vrátane play-off, teraz ich má za 29 stretnutí už 29 (16+13). Iba Čech Dávid Koch ich má z tímu viac. Roman by mal patriť na MSJ k najskúsenejším hráčom, keďže už štartoval na posledných dvoch juniorských šampionátoch a dvakrát si zahral aj na MS U18. Predtým pôsobil v českom Třinci, kde si dokonca zahral i za seniorský tím.

Prečítajte si aj

Bakoš sa podľa všetkého upíše švédskemu tímu a stane sa spoluhráčom ďalšieho Slováka

Adam Růžička (Sarnia Sting)

Ak zažiari na MSJ, tak si výrazne pomôže na ceste do NHL, kde ho v lete draftovalo zo štvrtého kola Calgary Flames. Růžička síce nemal ideálny úvod ročníka, avšak v posledných týždňoch jeho výkony idú hore a po 31 stretnutiach má na konte 31 bodov (10+21). Tretí rok hráva za Sarniu Sting v OHL-ke, kde v uplynulej sezóne získal 75 bodov (36+39) v 75 dueloch. Na MSJ štartoval už dvakrát, ani raz ich zatiaľ nemal úplne vydarené. Získal len tri body (1+2).

Michal Ivan (Acadie-Bathurst Titan)

V uplynulej sezóne nesmierne šikovný obranca s výborným korčuľovaním opustil seniorský tím HKM Zvolen, v ktorom debutoval už ako pätnásťročný, aby skúsil QMJHL. S Acadie-Bathurst Titan triumfoval v prestížnom boji o Memorial Cup a už pred rokom patril na MSJ k oporám Slovenska. Predtým dvakrát štartoval na MS U18. V tejto sezóne pokračuje v spomínanom tíme z Acadie, kde má priemer 0,6 bodu na stretnutie, ale až -28 bodov v bodovaní +/-, v čom patrí do najhoršej desiatky súťaže.

Prečítajte si aj

SR 20 odštartovala záverečnú prípravu na MS, Fafrák: Sila je v ofenzíve

Patrik Hrehorčák (Rouyn-Noranda Huskies)

Druhým rokom nastupuje v QMJHL. V minulej sezóne získal 48 bodov v základnej časti a tri pridal v play-off, ale na MSJ si nezahral. V tomto ročníku doposiaľ nazbieral 24 bodov (13+11) v 32 dueloch. Na konte má až pätnásť plusových bodov v hodnotení +/-, čo je veľmi slušné. Slovensko reprezentoval zatiaľ len na domácich MS U18.

Maxim Čajkovič (Saint John Sea Dogs)

Stále iba sedemnásťročný Bratislavčan sa stal v lete jednotkou draftu európskych hráčov do CHL, elitných juniorských líg v Kanade a posilnil účastníka QMJHL Saint John Sea Dogs, kde doposiaľ získal osemnásť kanadských bodov (6+12). Uplynulé dve sezóne odohral za juniorský a dorastenecký tím Malmö Redhawks, pred rokom si zahral aj na MS U18. Teraz by mal patriť medzi ofenzívne opory "dvadsiatky", za ktorú ešte nenastúpil ani raz.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 7 hráčov, ktorí nepôjdu na MSJ kvôli NHL

Martin Pospíšil (Sioux City Musketeers)

V minulej sezóne bol tretím najproduktívnejším hráčom Sioux City v základnej časti USHL (8+29) a stal sa najtrestanejším hokejistom súťaže. V 49 stretnutiach nazbieral až 253 trestných minút. Aktuálna sezóna však vychádza talentovanému centrovi aj z hľadiska kanadského bodovania. Aktuálne je druhým najproduktívnejším hráčom ligy (10+22), iba Bobby Brink má o bod viac. U "mušketierov" dokonca dostal áčko na dres. V lete ho dokonca draftovalo vo štvrtom kole Calgary Flames, kde ešte zmluvu nepodpísal. V budúcej sezóne sa sťahuje na St. Lawrence University do NCAA. Pospíšil štartoval na MS U18.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články