Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trenčín v predposlednej minúte rozhodol o výhre nad MAC, Liptáci v prestrelke zdolali Detvu

TRENČÍN -
Zdroj: 29255
Zdieľajte:

HK Dukla Trenčín – MAC Budapešť 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 8. Varga (Bartovič, Sádecký), 59. Švec (Radivojevič, Sojčík) – 45. K. Nagy (Terbócs, Fejes). Rozhodovali: Müllner, Štefík – Rojík, Kollár,, vylúčení: 2:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 2586 divákov.

Prečítajte si aj

V šlágri kola získali Košice dôležité tri body, Nové Zámky doma nestrelili ani gól

Trenčín: Valent – Rýgl, Krejčí, Bohunický, Holenda, Kovář, Frühauf, Luža – Radivojevič, Sojčík, O.Mikula – Bartovič, Sádecký, M.Hecl – T.Varga, R.Dlouhý, J.Pardavý ml. – D.Hudec, J.Švec, Špankovič

Budapešť: Rajna– Negrin, Dudás, Burt, Fejes, Pozsgai, Bugár, Szabad – Orbán, Langkow, Bodó – T.Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, Krisztián Nagy, Terbócs – Kreisz, B.Majoross, Szigeti

Dukla začala zápas aktívne, ale do prvej vážnejšej šance sa dostali hostia. V 6. minúte sa sám pred Valentom ocitol Dansereaua, nenamieril však presne. O chvíľu neskôr fauloval. "Vojaci" síce presilovú hru nevyužili, ale po naskočení hráča Budapešti sa Trenčania dostali do vedenia. Bartovič našiel voľného Vargu na kruhu a ten trafil horný roh bránky. Postupom času začali byť hostia čoraz nebezpečnejší. V 14. minúte sa pred bránku predral Nagy a po ňom neuspel spomedzi kruhov ani Odnoga.

Prečítajte si aj

Nedeľa v KHL priniesla výhry domácich, Ufa rozdrvila Minsk, Kunlun zdolal Soči

V úvode druhej tretiny mohli domáci pridať druhý gól. V oslabení išiel Sádecký sám na Rajnu, ale puk mu pri zakončení skĺzol z čepele hokejky. Hokej zo strany na stranu pokračoval aj naďalej a napriek presilovkám na oboch stranách ďalší gól neprichádzal. V 36. minúte dostal Klempa puk spoza brány na Dansereaua, brankár Valent však proti jeho zakončeniu vytiahol skvelý zákrok lapačkou. O dve minúty neskôr sa Bartovič so Sádeckým rútili do prečíslenia. Zakončenie z druhej vlny nakorčuľovaného Hecla pokryl Rajna.

Prvé minúty tretej tretiny patrili hosťom. V 42. minúte Langkow nedostal puk za Valenta. Domáci brankár inkasoval o tri minúty neskôr. Terbócsa opečiatkoval puk o brankárov betón a odkrytú časť bránky už nemal problém trafiť Nagy. Odpoveď vicemajstra mohla prísť okamžite, kombinácia Dlouhého s Vargom však skončila na žrdi. Prečíslenie na opačnej strane klziska nepremenil na gól Orbán. Rozhodnutie napokon priniesla až predposledná minúta zápasu. Po prihrávke Radivojeviča trafil puk ideálne z medzikružia Švec a zabezpečil tak Trenčínu všetky body. V závere sa maďarský tím ešte snažil o vyrovnanie počas hry bez brankára, ale gól už nepadol.

Prečítajte si aj

VIDEO Tréner Ottawy je z Jaroša nadšený: Milujem jeho hru!

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 Detva 5:4 (0:1, 3:2, 2:1)

Góly: 21. Mezovský (Vybiral), 25. Kriška (Suchý, Kurali, 39. Rób. Huna (Nádašdi, Kriška), 47. Suchý (Heikkilä), 47. Števuliak (Tamáši) - 16. Kuklev (Mat. Chovan, Žilka), 23. Valent (Mar. Chovan, Kuklev), 31. Murček (Puliš), 51. Gašpar (Ďaloga, V. Fekiač). Rozhodovali: Orolin, Babic – Šoltés, Vincze, vylúčení: 3:4, navyše: Fereta (L.Mikuláš) 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 250 divákov.

Liptovský Mikuláš: Kislicyn – Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Bača, Fereta, Nemec, Košecký – Huna Rób., Huna Rich., Kriška – Vybiral, Tamáši, Uram – Lištiak, Piatka, Heikkilä – Oško, Uhrík, Števuliak

Detva: Zalivin – Kuklev, Chovan Mar., Hraško, Sládok, Gachulinec, Fekiač F., Giľák, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Gašpar, Fekiač V., Ďaloga – Žilka, Chovan Mat., Tibenský – Surový, Valent, Král

Prečítajte si aj

VIDEO Chára si tak skoro nezahrá: Je to frustrujúce, hovorí

V súboji tabuľkových susedov bolo od začiatku zápasu na oboch stranách veľa nepresností, brankári mali len minimum práce. Viac gólových šancí si však vypracovali hostia a do vedenia sa dostali v 16. minúte gólom Kukleva strelou od modrej čiary.

Druhá tretina bola bohatá na góly. Za domácich najskôr vyrovnal hneď v 21. minúte Mezovský, v ďalšom priebehu využili presilové hry postupne Kriška a Róbert Huna. V drese Detvy skórovali Valent s Murčekom a po 40 minútach bol stav nerozhodný 3:3.

Prečítajte si aj

Rozhodne sa po sezóne, hovorí o budúcnosti kanadskej hviezdy jeho agent

Po opatrnom začiatku záverečnej časti hry sa do vedenia dostal Liptovský Mikuláš, keď už tretí gól domácich v početnej výhode strelil v 47. minúte Suchý. O niekoľko sekúnd zvýšil na 5:3 Števuliak. Hosťom sa síce podarilo znížiť v 51. minúte presným zásahom Gašpara, no Liptáci si napokon najtesnejšie vedenie udržali až do konca.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články