Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice proti Miškolcu rozhodli v poslednej minúte, Zvolen si postrážil tri body z Detvy

KOŠICE -
Zdroj: 29488
Zdieľajte:

HC 07 Detva - HKM Zvolen 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Góly: 35. Murček, 55. Matúš Chovan (Valent, Tibenský) - 6. Lušňák (Vandas, Špirko), 10. Vandas (M. Halama), 25. Michal Chovan (Handlovský, Vandane), 34. Kytnár (Michal Chovan, Zuzin), 55. Handlovský (Vandas). Rozhodovali: Stano, Jonák - Šefčík, Kacej, vylúčení: 6:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1058 divákov

HC 07 Detva: Petrík – Martin Chovan, Kuklev, Gachulinec, P. Hraško, F. Fekiač, Sládok, Hedera, Šimon – Puliš, Matúš Chovan, Jakuceňa – Král, Murček, Ščurko – J. Žilka, V. Fekiač, Martin Ďaloga – M. Surový, P. Valent, Tibenský

HKM Zvolen: Tomek – Vandane, Ulrych, Zeleňák, D. Ružička, Drgoň, Pöyhönen, Dubina – Handlovský, Špirko, Vandas – Šišovský, M. Halama, Lušňák – P. Zuzin, Kytnár, Michal Chovan – P. Halama, S. Petráš, Andrisík

Prečítajte si aj

Spišiaci napadli skupinu Prešovčanov: Tvrdé kopance do ležiaceho človeka!

Hostia od úvodu potvrdzovali úlohu favorita. Detviansky brankár Roman Petrík sa zapotil hneď v prvej minúte, keď zlikvidoval dve nebezpečné strely Zvolenčanov. Otvoriť skóre sa pokúšal strelou spomedzi kruhov Handlovský, ale odrazený puk skončil až v hľadisku. Ďalšiu nebezpečnú príležitosť mal hosťujúci Vandane, ktorý sa prekľučkoval až pred Petríka, ale ten ho zblízka vychytal. V 5. minúte hrali hostia presilovú hru po vylúčení Gachulinca. V nej sa k odrazenému puku od Vandasa dostal Lušňák a strelil úvodný gól. Príležitosť na vyrovnanie mali domáci po vylúčení Zuzina v 7. minúte. Nedokázali si ale vytvoriť súvislejší tlak a presilovka sa skončila bez zakončenia. Hneď po návrate Zuzina si z pravej strany nakorčuľoval Vandas a rutinérsky vymietol ľavý horný roh Petríkovej bránky. V druhej polovici tretiny nevyužili domáci ani jednu z troch presilových hier, z toho dokonca jednu o dvoch hráčov a do šatní tak odchádzali spokojnejší hostia.

V druhej tretine mali hneď v úvode obrovskú príležitosť na zníženie skóre domáci, ale Puliš ani Kráľ nedokázali Tomeka prekonať. V 23. minúte mal ďalšiu dobrú príležitosť Tibenský, ktorý sa vo vlastnom oslabení dostal v samostatnom nájazde pred Tomeka, dokázal ho obhodiť, ale puk skákajúci po modrej čiare v bráne neskončil. V 25. minúte výborne našiel Handlovský medzi kruhmi Chovana a ten strelou bez prípravy zvýšil už na 3:0. Hneď po skončení presilovky sa zoči-voči Tomekovi ocitol Ďaloga, ale jeho strela po prihrávke Fekiača skončila zblokovaná na hornej sieti. Ďaloga mal aj ďalšiu veľkú príležitosť v 30. minúte, keď tentoraz z ľavej stany prehodil puk ponad brankára Tomeka, puk sa kotúľal po bránkovej čiare a poradila si s ním až zvolenské obrana. V 31. minúte dostali Zvolenčania príležitosť ďalšej presilovej hry. V nej Tomek zneškodnil strelu Martina Chovana, čo bola zároveň jediná príležitosť, ktorú si Detvania v presilovke vypracovali. V 34. minúte prekvapil všetkých a najmä brankára Petríka Milan Kytnár, ktorý len nahodil puk z pravého rohu klziska smerom na Petríka, ten mu prepadol za chrbát a skončil za bránkovou čiarou, čo potvrdil až videorozhodca. Tribúny rozjasal na konci 35. minúty Michal Murček, ktorý sa najlepšie zorientoval v preplnenom bránkovisku a dotlačil puk za Tomekov chrbát. Na konci 38. minúty mohol ďalší gól pridať Surový, ale jeho strela tesne minula Tomekovu bránku. Vzápätí nevyužil ďalšiu obrovskú príležitosť Ščurko po prihrávke Puliša a do šatne sa odchádzalo za stavu 4:1 v prospech Zvolena.

Prečítajte si aj

V Poprade úradovala domáca legenda, Česi stratili puk a brali oddychový čas

Do poslednej tretiny lepšie vstúpili Zvolenčania. V 41. minúte ohrozil tvrdou strelou od modrej čiary domáceho brankára Ulrych, ale gól z toho nebol. Hneď na to bol vylúčený kapitán Detvy Sládok a tak si Zvolenčania zahrali presilovú hru. V 45. minúte sa v samostatnom nájazde ocitol Šišovský, ale brankára Petríka neprekonal. V 46. minúte bol vylúčený Zvolenčan Chovan a domáci hrali ďalšiu presilovú hru. Počas nej si vytvorili veľa príležitosti na zníženie skóre, ale gól z toho nepadol. V 55. minúte Matúš Chovan prekvapil brankára Tomeka a znížil na 2:4. Domáca radosť trvala len 36 sekúnd, keď pridal ďalší zvolenský gól Handlovský a uzavrel tak skóre stretnutia na konečných 2:5.

HC Košice - DVTK Jegesmedvék Miškovec 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Góly: 15. Nagy (Pulli, Brophey), 58. Suja (Pulli, Kafka), 60. Šoltés (Pretnar), 60. Kafka (Nagy) - 14. Vincze (Ritó), 58. Vas (Pance). Rozhodovali: Baluška, Müllner - Orolin, Smrek, vylúčení: 4:4, navyše Dudáš (Košice) 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0.

HC Košice: Škorvánek - Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Šedivý, Dudáš, Lenďák - Spilar, Brophey, Nagy - Netík, Suja, Kafka - Hričina, Galamboš, Šoltés - Klíma, Krajňák, Žitný - Petráš

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Duschek - Slovák, Crawford, Szirányi, Láda, Rusk, Milam - Magosi, Galanisz, Miskolczi – Pance, Vas, Kulmala – Somogyi, Loiseau, Harrison – Ritó, Hajós, Vincze

Prečítajte si aj

Nové Zámky doma porazili Žilinu, Poprad obral o všetky body Nitru

Úvod zápasu divákov príliš nenadchol a hoci hráčom nechýbalo nasadenie, zaujímavých situácií bolo minimum. Skóre sa prvýkrát menilo v 14. minúte. Pod tlakom rozohrávajúci Čížek poslal puk pred vlastnú bránku, získal ho Vincze a zblízka prekonal Škorvánka - 0:1. Na vyrovnanie sa však dlho nečakalo. Už o 36 sekúnd zobral zodpovednosť na seba košický kapitán Nagy, ktorý strelou spomedzi kruhou vymietol ľavý horný roh Duschekovej bránky - 1:1.

Druhá tretina priniesla väčšiu aktivitu Košičanov, ktorí sa často dostali do útočného pásma. Ich ofenzívnej aktivite však chýbal moment prekvapenia a pozorne brániaci hráči Miškovca si aj zásluhou rozchytaného brankára Duscheka dokázali poradiť. V 32. minúte bol vo vyloženej šanci faulovaný domáci Hričina, Netík však z nariadeného trestného strieľania trafil iba hornú žŕdku. Domácich mohol krátko na to poslať do vedenia Nagy, jeho strelu však zmaril Duschek efektným zákrokom lapačkou.

Prečítajte si aj

Lašák oficiálne prestúpil k veteránom, Kroták zatiaľ nie

Aj v tretej časti narážali snahy domácich o získanie náskoku na pozornú defenzívnu hru Miškovca. Košičania sa do šancí dostávali najmä v presilovkách. V 48. minúte Duschek zmaril tvrdú strelu Dudáša, na opačnej strane mohol skórovať Harrison, ale v nádejnej pozícii netrafil bránku. Hostia mali v 56. minúte presilovku, ktorú síce nevyužili, ale po nej Vas po chybe domácich strelou spomedzi kruhov prestrelil Škorvánka - 1:2. Košičania skúsili od 58. minúty hru so šiestimi hráčmi, ktorú bleskovo využil Suja, ktorý tečoval Pulliho strelu - 2:2. Infarktový záver vyvrcholil 32 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, keď Šoltés strelou bez prípravy prestrelil Duscheka - 3:2. Pri následnej hre hostí bez brankára pridal štvrtý gól domácich Kafka - 4:2.

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: "Z našej strany to nebol ideálny výkon. Súpera sme dvakrát poslali do vedenia po našich chybách. V závere sme ukázali charakter mužstva. Ďakujem chlapcom za tri body."

Glen Hanlon, tréner DVTK Jegesmedvék Miškovec: "Blahoželám Košiciam k víťazstvu. Hrali sme dobre, žiaľ, dostali sme gól na 3:2, ktorý rozhodol o ich víťazstvu."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články