Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rosandič je za hosťovanie pod Urpínom rád, pôsobenie v Hradci si však pochvaľuje

BANSKÁ BYSTRICA - Mladý obranca Mislav Rosandič sa vrátil z Hradca Králové do HC ´05 iClinic Banská Bystrica v rámci dvojmesačného hosťovania. Exkluzívne o tom po svojom prvom tréningu v staronovom pôsobisku porozprával pre náš portál.
Zdroj: 14681
Zdieľajte:

Aký bol prvý tréning po návrate?

"V pohode. Cítil som sa celkom dobre, keďže som včera mal voľno. Síce som cestoval z Hradca Králové do Banskej Bystrice, ale nohy fungovali. Uvidíme, čo bude večer proti Zvolenu."

Ako sa zrodil tvoj návrat?

"V Hradci som veľa priestoru nedostával, tak ma poslali do Přerova. Tam som odohral tri zápasy a počas toho som riešil, že by som sa vrátil, nakoľko aj prezident klubu Juraj Koval povedal, že by bol rád, keby som prišiel aj na dva mesiace."

Prečítajte si aj

Országh víta nové tváre, Gélinas je po operácii

Potešila ťa možnosť vrátiť sa do Banskej Bystrice, aj keď len na dva mesiace?

"Určite áno, keďže som išiel do Česka s tým, že som chcel dostať šancu a nejako veľmi som ju nedostal. Som vo veku, kedy musím a potrebujem hrávať, takže som rád, že som naspäť."

Tvoje ciele a očakávania v Banskej Bystrici?

"Hlavne na úvod so Zvolenom vyhrať, pretože pre fanúšikov to znamená veľa a potom pôjdem od zápasu k zápasu, aby som sa postupne posúval, pomáhal tímu a spoločne sa pokúsili nazbierať čo najviac bodov."

Prečítajte si aj

HC ´05 iClinic Banská Bystrica získala na hosťovanie dvoch mladých hráčov

Do HC ´05 iClinic Banská Bystrica si teda prišiel na dvojmesačné hosťovanie. Môže sa to ešte zmeniť?

"Mám zmluvu s Hradcom Králové, oni na mňa majú právo. Klub mi povedal, že na dva mesiace ma niekde pustí, tak som teda tu, v Banskej Bystrici. Potom sa vrátiť musím, tak to hovorí zmluva. 31.januára sa teda dostavím do Hradca. Vzápätí je olympijská prestávka, následne päť zápasov a začína play-off. Uvidím, či tam dostanem priestor, alebo nie."

Čo sa stalo, že si nedostal toľko šancí, ako by si si predstavoval?

"Bol to asi taký sled okolností. Za sedem alebo osem minút na zápas sa veľa vody v hokeji nenamúti. Hlavne sú tam ale hráči ako Dominik Graňák, ktorí sú skúsení a majú toho veľa odohrantého. Hrali sme o najvyššie ciele. Dovolím si povedať, že Hradec Králové má najlepšiu obranu v lige, takže si nemyslím, že je hanba, že mi nedali priestor."

Prečítajte si aj

Učil ho Giroux, prestupoval s Nashom: Delisle neprišiel na Slovensko zhadzovať rukavice, ale hrať hokej

Na začiatku sezóny si ale ešte dostával priestor...

"V príprave sme viac-menej hrali všetci. Potom, ako začala liga, tak som dostal pozíciu siedmeho obrancu a hlavne sa nám nevydaril začiatok, kedy nám nechytal ani Patrik Rybár, ktorý pre tím veľmi veľa znamená, má najlepšie štatistiky. Nemyslím si, že to bolo len o mne, ale keď sa začalo vyhrávať, tak som sa už do hry veľmi nedostal."

Čo ti povedali v Hradci, keď ťa poslali do druhej ligy, do Přerova?

"Potrebovali tam obrancu, pretože dvaja sa zranili, takže mi povedali, aby som si išiel zahrať. Ďakujem, že mi ten klub dal šancu. Hrával som dosť, mal som vysoký ice-time a všetky tri zápasy, ktoré som odohral, tak sme vyhrali."

Prečítajte si aj

Országh: Momentálne sme mužstvom dvoch tvárí

Aká je partia v HK Mountfield Hradec Králové?

"Perfektná. Je tam síce veľa Slovákov, ale to je v podstate jedno. Aj Česi a ostatní spoluhráči sú super. Dúfam, že tento rok budeme hrať čo najvyššie. Aj keď to play-off je úplne iná súťaž, ako regulárna časť sezóny."

Minulý rok skončil Hradec Králové tretí. Má teraz opäť vysoké ciele?

"Samozrejme. Majiteľ to avizoval už pred sezónou, že by bol rád, keby sa to dotiahlo minimálne do finále, aj keď viem, že takto počas ročníku je to kruté povedať na rovinu. Máme teda veľké očakávania, no chlapci to zatiaľ spĺňajú."

Hradec Králové sa tento rok opäť predstaví na Spengler Cupe. Ty si sa tam tiež tešil, nakoniec tam nepôjdeš...

"Nevadí, budem tu v Banskej Bystrici. Na námestí, na punči (smiech)."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články