Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Országh: Momentálne sme mužstvom dvoch tvárí

BANSKÁ BYSTRICA - Hlavný tréner HC ´05 iClinic Banská Bystrica Vladimír Országh si uvedomuje nestálosť a hlavne nevyrovnanosť výkonov jeho zverencov.
Zdroj: 26432
Zdieľajte:

Banskobystričania majú v aktuálnom ročníku kolísavú formu, čo sa prejavuje v ich hernom obraze na ľadových plochách u súperov. To sa potvrdilo aj v posledných dvoch kolách, kedy najskôr pod Urpínom podali dobrý výkon proti Košiciam, následne však nehrali podľa predstáv v Nových Zámkoch.

Prečítajte si aj

FOTO Bondra manažérom All Star tímu Tipsport ligy, organizátori predstavili dresy

"Máme veľa vecí, ktoré musíme zlepšiť. Jedna z nich, veľmi dôležitá, je mentálna stránka," je si vedomý Országh: "Doma hráme úplne inak, ako von. Je tam odlišná agresivita, nasadenie. Väčšinou nám von utekajú začiatky a potom to doháňame na konci, kedy je často už neskoro."

V rozhovore pre hokejovysvet.sk sa načrel do tohto problému o niečo hlbšie a prezradil, že v klube sa snažia problémy intenzívne riešiť: "Hľadáme príčiny, čím to je. Skúšame iné veci, čo sa týka napríklad aj rozcvičky. Momentálne sme mužstvom dvoch tvárí, ktoré doma hrá hokej, aký chceme hrať a von, viac-menej, ako keby sme to išli len odohrať. Potrebujeme získať víťaznú mentalitu a von hrať s ešte väčším odhodlaním, ako doma," povedal Országh.

Prečítajte si aj

Martin Štajnoch má nový klub, rozhodol sa pre návrat do Európy!

Hokejisti Banskej Bystrice preto absolvujú nie len fyzické, ale aj psychické tréningy: "Pracujeme na mentálnej príprave. Našou veľkou súčasťou je mentálny tréner Peter Bielik. V prvom rade musíme začať od seba, takže stále máme na čom robiť," tvrdí 40-ročný kouč.

Ďalšou z možností je aj prehádzanie formácií: "Už sa to aj stalo. Uvidíme, ako to dopadne," prezradil Országh, ktorý si novinky môže vyskúšať už v piatkovom stretnutí proti Zvolenu: "Čaká nás derby, ktoré nikdy nemá favorita. Zvolen je v laufe, hrá veľmi dobre. Má kvalitný káder, takže očakávam vyrovnaný súboj," nechal sa počuť kormidelník "baranov".

Stále však nemôže počítať s dlhodobejšie zranenými Daliborom Bortňákom i Guillaumem Gélinasom, ku ktorým sa pridal aj Gilbert Gabor: "Má problémy s kolenom a vyzerá to tak, že mimo bude až do reprezentačnej prestávky. Tí, čo zranení boli, tí stále sú. Tam sa to nejako neposunulo," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články