Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 10 gólov našej reprezentácie so zlatým odleskom

BRATISLAVA - Slovenská reprezentácia strelila na MS v hokeji neskutočné množstvo gólov. Aj keď mnohé z nich nerozhodovali o zisku cenného kovu, zaručili nám lepšie umiestnenie v tabuľke. Pozrime sa na výber tých, ktoré si zaslúžia prívlastok zlaté.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

MS 1998

Švajčiarsko - Slovensko 1: 1 (1: 1, 0: 0, 0: 0)

Góly: 10:11 Antisin (Jenni, Steinegger) - 18:23 Pardavý (Daňo, Jánoš)

Štvrťfinále s Helvétmi a zisk jedného bodu do tabuľky znamenal konečné 7. miesto. Ôsmy skončili Bielorusi, ktorí nezískali ani bod. Náš gól strelil v súčasnosti jeden z najlepších spolukomentátorov MS v hokeji Ján Pardavý starší.

Prečítajte si aj

FOTO: Sexi dcéry slávnych hokejistov, ktorá sa Vám páči najviac?

MS 2000

Slovensko– Fínsko 2:2 (1:1, 0:1, 1:0)

Góly SR: Hreus, Pardavý

V bráne Slovenska stál Ján Lašák. Po necelých troch minútach sme už prehrávali 0:1. Na 1:1 vyrovnával Hreus po prihrávke Ľuba Višňovského. V druhej tretine Niko Kapanen strelil svoj druhý gól a Fínsko vyhrávalo 2:1. Tretiu tretinu ovládli naši hráči a odmenou im bolo vyrovnanie 61 sekúnd pred koncom stretnutia, keď Pardavý po prihrávke Kapuša a Hlinku, získali pre nás aspoň jeden bod. Práve tento zápas nám zabezpečil postup do osemfinále z prvého miesta v tabuľke. Nasledujúce tri zápasy sme prehrali, no vďaka piatim bodom v tabuľke sme si udržali 4. miesto a postúpili do štvrťfinále. Ďalší priebeh šampionátu je všetkým známy. Chlapci vďaka za striebornú medailu.

Prečítajte si aj: VIDEO Švédske oslavy v plnom prúde, zo zlata sa teší aj dopingový hriešnik

MS 2001

Slovensko – Ukrajina 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Góly SR: P. Pucher, Rób. Petrovický, Marián Hossa

V základnej skupine sme získali dva postupujúce body. V osemfinále sme vyhrali jediný zápas práve proti Ukrajincom, ktorý nám zabezpečil postup do štvrťfinále zo 4. miesta. Rozhodujúci gól strelil Marán Hossa.

Prečítajte si aj: VIDEO + FOTO Manuál slovenského fanúšika: TOP 7 lahodných pív v metropole Kolína!

MS 2002

Rusko – Slovensko 6:4 (3:0, 2:3, 1:1)

Góly SR: Bondra 2, Šatan, Nagy, Handzuš, D. Milo

Áno, náš najúspešnejší šampionát v histórii Slovenska. Mnohí považujeme za zlatý gól finálovú strelu Petra Bondru. O tom nikto z nás nepochybuje. My sme však vybrali zápas, vďaka ktorému sme skončili v osemfinálovej tabuľke na treťom mieste. Rozhodujúci gól strelil Dušan Milo. Ktovie ako by to dopadlo, keby sme sa umiestnili na inom mieste v tabuľke.

MS 2003

Česko – Slovensko 3:3 (0:1, 2:2, 1:0)

Góly SR: Ľ. Višňovský, Demitra, Nagy

Ďalší úspešný šampionát pre náš tím. Získali sme bronzové medaily. Základnú skupinu sme vyhrali a do osemfinále postúpili s plným počtom bodov. Tam sme postupne narazili na Fínov, Rakúšanov a Čechov. Práve posledný zápas s našimi susedmi a získaný bod nám zabezpečil postup do štvrťfinále z prvého miesta osemfinálovej tabuľky. Víťazný gól strelil Ladislav Nagy.

MS 2004

Slovensko - Rusko 2: 0 (0: 0, 2: 0, 0: 0)

Góly SR: Marián Hossa, Ron. Petrovický

Keďže náš posledný osemfinálový zápas so Švédskom sa skončil remízou 0:0, dôležité boli pre nás získané 2 body proti Rusku. Rozhodujúci gól strelil Ronald Petrovický. Do štvrťfinále sme postúpili z prvého miesta a na turnaji sme obsadili konečné 4. miesto.

MS 2008 - zápas o záchranu

Slovensko – Slovinsko 4:3sn

Góly SR: J. Kolník, Róbert Petrovický, Višňovský, rozhodujúci nájazd Višňovský

Víťazstvo v prvom vzájomnom stretnutí pozdvihlo bojovú morálku slovenskej hokejovej reprezentácie a na druhý zápas nastúpili s jasným cieľom, urobiť definitívne krok k záchrane v najvyššej kategórii. Podarilo sa, ale boli to nervy do konca stretnutia. Pozrime sa na víťazný nájazd Ľuba Višnovského.

MS 2012

Slovensko - Francúzsko 5:4 (2:2, 1:1, 2:1)

Góly SR: Bartovič, Kopecký, Handzuš, Radivojevič 2

Zápas, ktorý nám zabezpečil poslednú miestenku do štvrťfinále. Na tomto turnaji sme získali strieborné medaily. Rozhodujúci gól strelil Branko Radivojevič.

MS 2016

Slovensko – USA 3:2 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Góly SR: Jaroš, Skalický, Daňo

V tomto zápase sme bojovali o čo najlepšie umiestnenie na MS. Nakoniec sme skončili na 9. mieste. Dôležitý gól strelil Marko Daňo.

MS 2017

Slovensko – Taliansko 3:2pp

Góly SR: Miklík, L. Hudáček, Čerešnák

Slovenskí hokejoví reprezentanti vyhrali s Talianskom 3:2 až po predĺžení. Do vedenia ich poslal Miklík, no Slováci z aktívnej hry v prvej polovici zápasu ďalší gól nevyťažili a v 36. minúte o náskok prišli. Taliani sa v 43. minúte dostali do vedenia, no počas hry so šiestimi hráčmi vyrovnal Libor Hudáček. O rozhodujúci gól sa v 3. minúte predĺženia postaral obranca Peter Čerešňák. Lenže to sme vtedy ešte vôbec netušili, aký dôležitý bude zisk dvoch bodov v tomto zápase.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, wikipedia.org, youtube.com

Diskusia

Podobné články