Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO + FOTO Manuál slovenského fanúšika: TOP 7 lahodných pív v metropole Kolína!

BRATISLAVA - Uvariť kvalitné pivo je umenie. Mesto Kolín nad Rýnom toto umenie skutočne ovláda, keďže sa môže pochváliť rozmanitosťou a vysokou kvalitou svojich pív, ako aj remeselnou zručnosťou svojich pivovarníkov. Pozrime sa spolu na výber tých najlepších pív hostiteľa tohtoročných MS v hokeji 2017.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Ku Kölsch patrí zavedený spôsob podávania. Čapuje sa výhradne do vysokých štíhlych pohárov s obsahom 2 dcl, zvaných Stange. Čašníci roznášajú pivá vo veľkých stojanoch s otvormi (tzv. Kranz, veniec).

7. Päffgen Kölsch

Zlatá, číra farba. Bylinno - chmeľová vôňa, pekne hustá, stabilná pena. Cena 1,70 € za 0,2 l (druhé najlacnejšie pivo v Kolíne).

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Prehliadka mesta Kolín nad Rýnom: Pivo a množstvo lákadiel pripravených na hokejový ošiaľ majstrovstiev sveta!

6. Hellers Wiess

Vyzerá trochu zakalene, preto ho pomenovali jednoducho Wiess. Jedná sa o nefiltrovaný Kölsch variant. Bylinnno - chmeľová vôňa, jemne korenistý nádych, vôňa citrónovej kôry. Cena 2,40 € za 0,3 l. Návštevníkom chutí čoraz viac ako klasický Kölsch.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Prehliadka mesta Paríž: Mesto módy a lásky vystrieda hokejové šialenstvo!

5. Braustelle Wilde Wutz

Mahagónová farba, jemne zakalené. Grepová, ibišteková až tabaková vôňa. Veľmi netradičné, výrazné a zaujímavé pivo. Cena 3,20 € za 0,33 l v Braustelle.

Prečítajte si aj: Šampionát hostia krásne arény, domovom Slovákov najmodernejšia hala v Európe

4. The Monarchy Methusalem Holunderheimer

Rubínovo - mahagónová farba. Slušná ružová pena. Vôňa čučoriedky, ostružín, čokolády, vanilky. Výrazný a veľmi chutný kyseláč. Cena 1€ za 0,1 l.

Prečítajte si aj: FOTO+VIDEO Keď sa na ZOH udeľovali debakle a hokejovú medailu vybojoval prvý Slovák

3. The Monarchy / Kissmeyer Viking Gose

Zaujímavé a veľmi chutné pivo. Chuťovo dobre vyvážené. Zlatá jantárová farba s peknou penou. Ľahko kyslá aróma. Vôňa dymu, korenia, grapefruitu a kvasiniek.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Začiatky hegemónie Sovietov, zlato USA či kontroverzná medaila pre Česko-Slovensko

2. The Monarchy Methusalem Johannisburger

Tmavo červená až fialová farba s ružovou penou. Vôňa čierneho ríbezľa, čučoriedok, jahôd a karamelu. Výrazný a veľmi chutný ovocný silák, výborne sa popíja. Cena 1€ za 0,1 l.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Keď Golonka, Dzurilla a Starší viedli ČSSR v medailových bojoch so Sovietmi

1. The Monarchy Methusalem

Methusalem je tradičný Dortmunder Altbier (tiež známy ako Adambier), ktorý bol obzvlášť populárny v 18. storočí v oblasti okolo Dortmundu. Mahagónová farba, málo stabilná pena. Kyslá vôňa karamelu, údená šunka, mliečna čokoláda, niektoré džemy a náznaky tmavého ovocia. Zaujímavé a prekvapivo skvelé pivo, pije sa dobre, alkohol skoro nie je poznať.

Výroba piva nie je vôbec jednoduchá

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.org, ratebeer.com. youtube.com

Diskusia

Podobné články