Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Prehliadka mesta Kolín nad Rýnom: Pivo a množstvo lákadiel pripravených na hokejový ošiaľ majstrovstiev sveta!

BRATISLAVA - 81. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa budú konať v Kolíne nad Rýnom a v Paríži. Pozrime sa spolu bližšie na jednotlivých usporiadateľov MS 2017.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Je štvrté najväčšie mesto Nemecka (po Berlíne, Hamburgu a Mníchove) a najväčšie mesto spolkovej republiky Severné Porýnie-Vestfálsko.

Pamiatky

Kolínsky dóm

Najznámejšou pamiatkou preslávenou po celom svete je Kolínska katedrála. Predstavuje hlavný orientačný bod mesta a je najnavštevovanejšou budovou v Nemecku. Stavali ju neuveriteľných 623 rokov. Od roku 1996 je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Prehliadka mesta Paríž: Mesto módy a lásky vystrieda hokejové šialenstvo!

Most Hohenzollern

Tak ako v Paríži majú zamilovaní svoje obľúbené miesto, kam si chodia vyznávať lásku a zamykajú tak svoje šťastie, nájdete ho i v Kolíne nad Rýnom. Časť mostu Hohenzollern je známa tým, že si na nej zamilované páriky ukladajú svoje zámky lásky a kľúčik potom odhodia do rieky.

Lanovka

V roku 1957 bolo prvým mestom, kde prechádzala lanovka ponad rieku. Záujemcovia majú najlepší výhľad na všetky pýchy mesta a môžu si pozrieť i odľahlejšie časti, do ktorých by sa za iných okolností z užšieho centra istotne nedostali.

Prečítajte si aj: Šampionát hostia krásne arény, domovom Slovákov najmodernejšia hala v Európe
Prírodnou dominantou mesta je rieka Rýn

Šport v Kolíne nad Rýnom

1. FC Köln

Je nemecký futbalový klub založený v roku 1948. Momentálne hrá v Bundeslige, najvyššej lige nemeckého futbalu. Je to štvrtý najväčší klub v Nemecku.

Výber tých najkrajších gólov - 1. FC Köln

SC Fortuna Köln‎

Po jednej sezóne v Bundeslige bol klub 26 rokov v 2. Bundeslige. V súčasnosti hrá tím v 3. lige.

Kölner Haie ‎

Je nemecký hokejový klub, účastník najvyššej nemeckej súťaže v ľadovom hokeji - DEL (Deutsche Eishockey Liga). Hrá na štadióne Lanxess Arena.

Tie najkrajšie góly v tomto roku

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, wikipedia.org, youtube.com

Diskusia

Podobné články