Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Prehliadka mesta Paríž: Mesto módy a lásky vystrieda hokejové šialenstvo!

BRATISLAVA - 81. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa budú konať v Kolíne nad Rýnom a v Paríži. Pozrime sa spolu bližšie na druhé usporiadateľské mesto MS 2017 - Paríž.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Hlavné mesto Francúzska, v ktorom žije 2,244 milióna ľudí. Jedno z najväčších európskych miest.

Musíte vidieť

Víťazný oblúk - najväčší kruhový objazd na svete, postavený v roku 1806 na pamiatku Napoleonových víťazstiev.

Sacré Cœur - bazilika z 19. storočia, aj keď je z nej prekrásny výhľad, život sa odohráva na jej schodoch.

Prečítajte si aj: Šampionát hostia krásne arény, domovom Slovákov najmodernejšia hala v Európe

Katedrála de Notre Dame - „srdce“ Paríža, klenot francúzskej gotiky s kapacitou okolo 6000 ľudí. Ak chcete vidieť výnimočný pohľad na Paríž, oplatí sa zdolať 387 schodov tejto veže.

Centre Pompidou - známe centrum moderného a súčasného umenia, vďaka svetoznámym výstavám je jednou z najnavštevovanejších parížskych atrakcií.

Eiffelova veža- postavená pri príležitosti stého výročia francúzskej revolúcie (1889). Jedna z najznámejších symbolov sveta pomenovaná po jej staviteľovi Gustavovi Eiffelovi.

Musée du Louvre - jedno z najväčších múzeí na svete, medzi jeho klenoty patria šperky Ramzesa II, Leonardova Mona Líza, práce Michelangela, Tiziana a Rafaela.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO 4 medaily, 3 kovy: Toto sú najlepšie šampionáty našej reprezentácie!
Mesto je esenciou celého Francúzska.

Šport v Paríži

Paris Saint-Germain FC

Francúzsky futbalový klub, ktorý pôsobí v Paríži. PSG hrá od roku 1974 v Ligue 1 a je jedným z najprestížnejších klubov vo Francúzsku.

Prečítajte si aj: VIDEO Najkrajšie reprezentačné góly: Chvíle, keď tlak vysoko stúpal!

BNP Paribas Masters

Tenisový turnaj pre mužských profesionálnych hráčov, ktorý sa hrá v Paríži. Turnaj je súčasťou ATP Masters Series na ATP Tour. Kvôli jeho sponzorovaniu je formálne známy aj ako BNP Paribas Masters.

French Open

Tenisový turnaj, ktorý sa hrá viac ako dva týždne každý rok v období od polovice mája do začiatku júna. Je to druhý turnaj Grand Slamu v ročnom tenisovom kalendári. Hrá sa na antukovom povrchu.

Paríž – Roubaix

Jednodňový cyklistický pretek v severnom Francúzsku neďaleko belgických hraníc. Pretek je slávny vďaka nerovnému terénu a kockám a je jedným z „pamiatok“ európskeho kalendára. Výrobcovia musia vyrábať špeciálne odolné bicykle, aby obmedzili vznik defektu. Časté defekty a ďalšie mechanické poškodenia sú bežné a často rozhodujú o víťazovi.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, wikipedia.org, youtube.com

Diskusia

Podobné články