Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

7 dní slovenských hviezd v zahraničí

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA - Sumár pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich mimo Slovenska, Česka, NHL a KHL od 14.3. do 20.3.2016.
Zdroj: TASR - Peter Fabuš v drese Trenčína v play-off 2011/12
Zdieľajte:

SHL - Švédsko

Lulea vstúpila do štvrťfinálovej série s Färjestadom výhrou 4:2, Peter Cehlárik sa na nej podieľal gólom a asistenciou, raz prihrával aj Christián Jaroš. V odvetnom zápase Slováci nebodovali a ich Lulea prehrala 1:4. Stav série je teda nerozhodný – 1:1.

Liiga - Fínsko

IFK Helsinki začali štvrťfinálovú sériu s Pelicans dvomi víťazstvami, najprv doma 5:1, potom vonku výsledkom 3:0. Tomáš Záborský si v oboch dueloch pripísal po jednej asistencii. K jeho osobe sa minulý týždeň vyjadril aj reprezentačný tréner Zdeno Cíger.

NLA - Švajčiarsko

Semifinále play-off: Bern – Davos 5:4pp; 2:1, stav série 2:0; Lugano – Servette Ženeva 5:0; 1:2pp, stav série 1:1.

DEL - Nemecko

Obranca Milan Jurčina vo štvrťfinále play-off zatiaľ nebodoval. Jeho Eisbären Berlín vedie nad Kolínom nad Rýnom 2:1 na zápasy (0:3; 1:0pp; 5:1).

EBEL - Rakúsko

V druhom semifinálovom dueli Znojmo zvíťazilo v Linzi 3:0, víťazný gól vsietil Roman Tomas. Pri následnej výhre doma 3:2 raz asistoval. V nedeľu sa Linzu podarilo u seba doma sériu vyrovnať na 2:2 po výhre 7:5. Jeden z gólov Znojma strelil okrem Romana Tomasa aj Branislav Rehuš, jednu gólovú prihrávku si pripísal Peter Pucher. Salzburg hrá v sérii s Villachom taktiež nerozhodne 2:2.

MOL Liga - Maďarsko

Finále play-off: Diósgyőr VTK – MAC Budapešť 3:2; 5:2, konečný stav série 4:0. Tomáš Klempa (MAC Budapešť) do týchto zápasov nezasiahol, v play-off zaznamenal celkovo sedem bodov za tri góly a štyri asistencie.

Ligue Magnus - Francúzsko

Semifinále play-off: Gap – Rouen 1:3; 6:7pp, konečný stav série 2:4, Samuel Takáč (Gap; 1+2), Dominik Kramár (Gap; 0+1); Epinal – Angers 6:2; 3:4sn; 4:5sn, konečný stav série 3:4, Ján Plch (Epinal; 2+2); Dominik Fujerík (Epinal; 0+2). Vo finále play-off sa tak stretnú po základnej časti tretí Angers a až piaty Rouen, tímy bez Slovákov na ľade.

V zápasoch skupiny o udržanie sa v najvyššej súťaži bodovali: Slavomír Tomko (Lyon; 2+1), Marek Mašlonka (Dijon; 2+0), Ján Majerčák (Bordeaux; 0+1) a Andrej Mrena (Briancon; 0+1).

Metal Ligaen - Dánsko

Martin Šagát (Herning) raz asistoval. Jeho tím otočil štvrťfinálovú sériu s Odense a postúpil do semifinále po výhre 4:3 na zápasy. Ľuboš Pisár sa do bránky Herningu v play-off zatiaľ nedostal.

Polish Hockey League - Poľsko

Finále play-off: Krakov – Tychy 3:1; 4:1; 1:2sn; 3:6, stav série 2:2, Patrik Svitana (Krakov; 0+4), Peter Novajovský (Krakov; 0+1); O 3. miesto play-off: Podhale – Sanok 5:3; 3:5; 4:0, konečný stav série 2:1

Championship - Kazachstan

Semifinále play-off: Arlan Kokshetau – Irtyš Pavlodar 1:4; 2:1; 3:2; 2:3pp, stav série 2:2,

Rastislav Gašpar (Arlan; 1+0; rozhodol tretí duel gólom desať sekúnd pred jeho koncom), Peter Fabuš (Irtyš; 1+1; rozhodol štvrtý duel gólom v predĺžení);

Beibarys Atyrau – Kulager Petropavlovsk 2:1pp; 5:4pp; 1:0; 3:4pp, stav série 3:1, Jaroslav Kmiť (Beibarys; 0+2), Lukáš Martinka (Kulager; 0+2).

Nižšie zámorské súťaže

Peter Budaj sa v AHL tešil z ďalších dvoch výhier Ontaria. Ontario Reign vedie Západnú konferenciu súťaže pred Grand Rapids Griffins. Marek Hrivík (Hartford Wolf Pack) bol dvakrát druhou hviezdou duelov. V prvom zápase za tri asistencie, v druhom za vsietenie víťazného gólu. Svoje prvé dva duely v súťaži si odkrútil 23-ročný útočník Miloš Bubela (Utica Comets).

Vo WHL sa raz gólovo presadil obranca Patrik Maier (Moose Jaw Warriors) a taktiež aj útočník Radovan Bondra (Vancouver Giants).

Peter Sivák (Alaska Aces) v ECHL bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, v ktorom mal veľký podiel na výhre 4:2. Bol pri všetkých gólov Alasky, víťazný vsietil a na ostatné tri prihrával.

Martin Uhnák (Dayton Demolition) si vo FHL vylepšil osobné štatistiky o gól a šesť asistencii a bol prvou hviezdou jedného zo zápasov.

V USHL opäť hviezdil Matej Paulovič (Muskegon Lumberjacks). Zaznamenal celkovo až osem bodov za päť gólov a tri asistencie, raz bol prvou a raz druhou hviezdou duelu. Adam Húska chytal v za Green Bay Gamblers pri jednej výhre i prehre a mal celkovo 91,67-percentnú úspešnosť zákrokov.

Ostatné vybrané súťaže

Denis Godla a jeho Kokkolan Hermes vstúpili do play-off druhej fínskej ligy prehrou, ďalšie dva zápasy série sa im však podarilo vyhrať. Godla mal v tých troch dueloch spolu 93,18-percentnú úspešnosť zásahov. Tri asistencie za Kajaanin Hokki zaznamenal Michal Krištof, jeho tím prehráva vo štvrťfinálovej sérii 1:2 na zápasy.

Juraj Kolník (Nottingham Panthers) si pripísal v Elitnej lige Spojeného kráľovstva ďalšie tri body za gól a dve asistencie, v tabuľke produktivity celej ligy skončil siedmy s 58 bodmi za 28 gólov a 30 asistencii. Nottingham postúpil do play-off z piateho miesta.

PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 7.3. DO 13.3. TU

Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články