Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Najsvetlejšie momenty slovenskej reprezentácie na svetovom šampionáte

BRATISLAVA - Prinášame vám tie najsvetlejšie momenty našej reprezentácie na svetovom šampionáte v Nemecku a Francúzsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obrat v zápase s Talianskom

Doba pokročila a časy, kedy sa rozdávali veľké debakle už pominuli. Už i malé krajiny hokejovo pokročili a keďže na Slovensku úroveň hokeja zamrzla, azda málokto čakal, že proti Talianom to bude prechádzka ružovým sadom. Nikto ale netušil, že Taliani budú mať na dosah triumf proti našim hokejistom. Minútu a päť sekúnd pred koncom nás ale spasil Libor Hudáček a v predĺžení nás gól Petra Čerešňáka zachránil od blamáže a vypadnutia z A-kategórie.

Tretia tretina v súboji s Dánskom

Prečítajte si aj: Prezident baranov Juraj Koval: Obmena kádru je nevyhnutná, za odchodmi je motivačná stránka

Výkon našich hokejistov nebol v tomto zápase zlý ani počas prvých dvoch tretín, no malé chyby v obrane spôsobili, že sme s Dánmi prehrávali po dvoch tretinách už 0:3. Scenár z roku 2010 sa ale neopakoval. V tretej tretine naši reprezentanti naplno preukázali svoje schopnosti a za dvanásť minút dokázali vyrovnať. Za Slovensko sa postupne presadili Martin Gernát, Mário Bližňák a Michel Miklík. Bohužiaľ, slovenskí hokejisti nezvládli samostatné nájazdy a napokon Dánom podľahli.

Jaroslav Janus proti Švédsku

Na šampionát cestovala trojica brankárov. Hudáčka s Lacom doplnil Jaroslav Janus. Ten na pozícii trojky zrejme ani len nedúfal, že by sa na ľad mohol dostať. Takmer celý šampionát odchytal Július Hudáček, no po prehrách s Ruskom a USA si už aj diváci žiadali zmenu. Julo nastúpil aj do zápasu so Švédskom, ale odchytal iba polovicu stretnutia. Do tej druhej polovice naskočil Jaroslav Janus. Ten už do konca zápasu neinkasoval a ukázal naozaj viacero dobrých zákrokov. Škoda len, že sa našim hokejistom nepodarilo streliť viac gólov. Každopádne, Janus nastúpil do rozbehnutého zápasu bez nejakej predchádzajúcej zápasovej porcie na šampionáte a ukázal, že je kvalitným gólmanom.

Slovenská hokejová reprezentácia

S týmto bodom zrejme nebude množstvo čitateľov súhlasiť, no treba určite poďakovať aj chalanom, ktorí na šampionát vycestovali. Švehlovi s Cígerom sa už tradične nakopilo obrovské množstvo ospravedlneniek a poskladať mužstvo v takejto situácii určite nie je med lízať. Aj napriek tomu, že doma ostali dvaja či traja hráči, ktorí by sa podľa nášho názoru do tímu hodili, treba povedať, že Slovensko išlo na šampionát s tým najlepším, čo bolo k dispozícii.

Tak ako to povedalo viacero športových osobností, chalani robili čo mohli. Videli sme na vlastné oči, kam padla úroveň hokeja na Slovensku a teraz je na kompetentných, aby s tým niečo spravili. Každopádne, chalanom, ktorí na šampionát vycestovali a hrdo obliekli národny dres, treba iba poďakovať za reprezentáciu našej krajiny. Aj napriek tomu, že sme neboli svedkami ideálnych výkonov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články