Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majstrovský tím opúšťa ďalší kanadský obranca, prichádza zámorský útočník

BANSKÁ BYSTRICA - HC´05 iClinic Banská Bystrica opúšťa obranca Ty Wishart. Informáciu vo svojom dnešnom vydaní priniesol denník Šport.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

28-ročný Wishart prišiel pod Urpín pred začiatkom minulej sezóny z nemeckého tímu Eispiraten Crimmitschau. Okamžite vytvoril spoľahlivú obrannú dvojicu s Mathewom Maionem a svojou mierou taktiež prispel k zisku majstrovského titulu.

Prečítajte si aj: Barani prišli o svoju jednotku, Bacashihua nabral smer Južná Kórea

Rodák z ontárijského mesta Belleville má na konte aj 26 zápasov v NHL. Obliekal dresy Tampy Bay Lightning a New Yorku Islanders. San José Sharks ho draftovalo v roku 2006 už z prvého kola.

Prečítajte si aj: Maione chce rozvíjať kariéru, do Banskej Bystrice sa rád vráti: Bola to pre mňa veľká česť

Nasledujúcu sezónu začne v tíme českého účastníka najvyššej súťaži HC Dynamo Pardubice.

Naopak, do tímu pribudol útočník Josh Brittain, ktorý podpísal s vedením Banskej Bystrice zmluvu na dve sezóny: "Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo získať takto dobre stavaného a úspešného útočníka. Veríme, že Josh dobre zapadne do našej ofenzívy a kolektívu," povedal pre oficiálnu stránku klubu, hc05.sk, športový manažér Július Koval.

Prečítajte si aj: Rosandič chce z Česka do ešte lepšej ligy, Slovan už nerieši: Mosty za sebou však nepálim

Brittain je 27-ročné ľavé krídlo, ktoré bolo do NHL draftované Anaheimom Ducks v roku 2008 z tretieho kola, ale do najlepšej ligy sveta nikdy nenakukol. Nanajvýš pôsobil v AHL. Tam vymenil niekoľko klubov a odohral cez 120 duelov. Získal v nich 31 kanadských bodov.

Viac príležitostí dostal v ECHL, kde nazbieral až 301 zápasov, v ktorých nazbieral 171 bodov (79+92).

Prečítajte si aj: VIDEO Carlsson si Banskú Bystricu zamiloval, prestup do Grazu považuje za najlepší krok

Na konte má aj titul majstra sveta s juniorským tímom Kanady do 18 rokov. V sezóne 2007/08 triumfoval po boku súčasných hviezd ako Jordan Eberle, Taylor Hall, Cody Hodgson, Matt Duchene, Ryan Ellis, Tyler Myers, Brayden Schenn, Travis Hamonic či Jake Allen.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: denník Šport, hc05.sk, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články