Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Barani prišli o svoju jednotku, Bacashihua nabral smer Južná Kórea

BANSKÁ BYSTRICA - Americký brankár Jason Bacashihua opúšťa majstrovský klub slovenskej Tipsport ligy HC´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk, ktorý si budete môcť prečítať už zajtra, to povedal prezident klubu JUDr. Juraj Koval: "Mali sme záujem o jeho zotrvanie, ale napokon podľahol lukratívnejšej ponuke z Južnej Kórey."

Prečítajte si aj: Rosandič chce z Česka do ešte lepšej ligy, Slovan už nerieši: Mosty za sebou však nepálim

34-ročný rodák z Dearborn Heights strávil pod Urpínom posledné dve sezóny. V úvodnej sa s "baranmi" dostal do finále, v druhej získal majstrovský titul.

Prečítajte si aj: Maione chce rozvíjať kariéru, do Banskej Bystrice sa rád vráti: Bola to pre mňa veľká česť

Počas svojho pôsobenia na Slovensku sa stal jednou z najväčších hviezd našej najvyššej súťaže a držal si skvelý priemer inkasovaných gólov na zápas. Počas oboch základných častí to bolo len tesne nad dva góly, v play-off vždy dokonca ešte menej.

Prečítajte si aj: VIDEO Carlsson si Banskú Bystricu zamiloval, prestup do Grazu považuje za najlepší krok

"Cash" pred príchodom do Banskej Bystrice tri sezóny strávil v nemeckom celku Straubing Tigers. Počas kariéry nastúpil aj na 38 zápasov v NHL. Obliekal dresy St. Louis Blues a Philadelphie Flyers. V roku 2001 ho už v prvom kole draftoval Dallas Stars.

Na konte má aj titul z AHL. Calder Cup zdvihol nad hlavu v sezóne 2008/09 v drese Hershey Bears.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články